header-logo
Heren 1 Arbiter is gebeten hond bij HZVV

HZVV Heren 1

Arbiter is gebeten hond bij HZVV

Buitenpost – Koploper HZVV heeft een gevoelige 2-1 nederlaag geleden tegen middenmoter Buitenpost. HZVV had moeite met de compact verdedigende thuisclub en het hobbelige veld. HZVV-trainer Karlo Meppelink vond dat het in scheidsrechter De Wit een derde tegenstander had. De rode kaart van Erwin Breukelman vlak voor rust was een zware beslissing en hij zag over het hoofd dat de tweede treffer met de hand gescoord werd. De druiven zijn zuur voor HZVV, dat drie spelers geschorst zag worden voor de bekerwedstrijd van zaterdag.

Jan Hup en Frank Strijker kregen geel en Erwin Breukelman rood en die missen de bekerwedstrijd van zaterdag in de kwartfinale tegen d’Olde Veste ’54, dat wel won en de koploper op drie punten is genaderd. Het was wel opvallend dat HZVV voor de rode kaart niet in haar spel kwam, maar na de kaart veel feller werd en na rust met een man minder de betere ploeg bleef. Scheidsrechter De Wit drukte een te groot stempel op de wedstrijd en was niet altijd even consequent. ‘Ik vond de scheidsrechter een drama. Bij de tweede goal sloegen ze met de hand de bal in het doel. Hij floot alles van ons af, terwijl hij bij hen veel meer toeliet. De rode kaart was een lachertje. Erwin hield zelfs nog in en raakte de speler niet eens. Ik vond het ongelooflijk wat de scheidsrechter deed.’ Met een man minder gooide HZVV er een schepje bovenop en kreeg het voldoende kansen om zelfs nog met de winst naar huis te gaan. ‘Toen kon het wel en dat is vreemd. Met tien man waren we beter dan de tegenstander. Wij hebben er alles aan gedaan en we hebben keihard gewerkt.’

De bedoelingen van Buitenpost waren vanaf het begin duidelijk. Met veel man achter de bal HZVV opwachten en gokken door middel van lange ballen naar de spits en hopen op een succesvolle uitval. Die kwam er bijna al na negen minuten toen Jorrit Terpstra van dichtbij Hidde Streutker op zijn weg vond. Na drie corners op rij was Streutker echter geslagen door een schot van 20 meter van Berend Jan Schootstra. HZVV wist zich geen raad met de felle thuisclub en werd pas na een half uur voor het eerst gevaarlijk na een knap schot van Marlon Luchtenberg, dat Van der Laan knap pakte. Na de rode kaart van Erwin Breukelman werd HZVV ineens feller en was het dichtbij de gelijkmaker na een terugspeelbal, die Van der Laan miste, maar het doel ook. Frank Strijker tikte een voorzet van Luchtenberg van een paar meter voor het doel over. Na rust drong HZVV aan en Frank Strijker had twee keer de gelijkmaker op de schoen, maar hij trof geen doel. In een onrustige wedstrijd met veel overtredingen en een scheidsrechter die zich niet geliefd maakte viel HZVV wel aan, maar counterde Buitenpost. Een kwartier voor tijd viel de bal via de hand van Rudmer Loonstra in het HZVV-doel en werd de malaise alleen maar groter. Na de knappe treffer van Marlon Luchtenberg kwam er weer hoop bij HZVV, maar verder dan een vrije bal in handen van Van der Laan kwam HZVV niet. De nederlaag was een hard gelag, want de druk op het jonge HZVV wordt steeds groter.

Man van de wedstrijd:
Yannick Manusiwa

Buitenpost-HZVV 2-1 (1-0)
23. Berend Jan Schootstra 1-0, 73. Rudmer Loonstra 2-0, 78. Marlon Luchtenberg 2-1.
Scheidsrechter. R. de Wit.
Geel: Akkerman, Strijker, Hup, D. Doldersum (HZVV). Schreiber, Boersma, Dijkstra (Buitenpost).
Rood: 40. Breukelman (HZVV).
Toeschouwers: 200
HZVV: Streutker; Breukelman, Manusiwa, Hup, Mulderij (11. Hosseini); Luchtenberg, Ypenburg (61. Doldersum), Beeksma, Akkerman; Joao, Strijker.