header-logo
Heren 1 HZVV wint moeizaam van VEV ‘67

HZVV Heren 1

HZVV wint moeizaam van VEV ‘67

Hoogeveen – HZVV heeft zich hersteld van de nederlaag tegen concurrent Drachtster Boys door een nipte 1-0 zege op VEV ’67 te behalen. Het werd uiteindelijk een moeizame overwinning voor de koploper, dat vooral kort na rust verzuimde ruim afstand te nemen. In een matige eerste helft viel na een kwartier het enige doelpunt van topscorer Frank Strijker, die zijn 21ste treffer maakte. De concurrenten maakten ook geen fout, waardoor de titelstrijd onverminderd voort duurt.

HZVV begon niet goed aan de wedstrijd tegen de nummer tien VEV ’67 van oud-HZVV-trainer Luitzen Nijboer. De gasten zetten vroeg druk, waardoor HZVV moeite met de opbouw kende. HZVV had geluk dat het na drie minuten niet op achterstand stond, want Enrico Wardenier kreeg een dot van een kans, maar schrok schijnbaar van de mogelijkheid en schoot de bal half rakend naast. Drie minuten later zag dezelfde Wardenier HZVV-doelman Hidde Streutker iets te ver voor zijn doel staan, maar mikte over. Dat waren een paar waarschuwingen en na tien minuten herstelde HZVV zich en kwam iets beter in de wedstrijd. De eerste kansjes waren voor Arjan Akkerman en Reza Hosseini, maar die misten nog doel. Na dertien minuten was het wel raak en daar ging goed voorbereidend werk van de snelle Marlon Luchtenberg aan vooraf. Na een prachtige pass van Arjan Akkerman snelde Luchtenberg langs twee verdedigers en vrij voor doelman Klaas Kleiker legde hij breed op Frank Strijker, die geen moeite had de bal in het lege doel te schuiven. Die treffer betekende niet echt een bevrijding, want HZVV bleef slordig in de passing en kon niet domineren. VEV ’67 bleef aanvallend voetballen en kreeg via Jeffrey Visser een goede mogelijkheid, maar zijn schot ging naast. In de slotfase van de eerste helft kende HZVV even een opleving met enkele kansjes. Na een afgekeurd doelpunt van Frank Strijker claimde HZVV even later een strafschop. Rick Broek werd in het strafschopgebied gehaakt, maar arbiter Besselsen wuifde de protesten weg. Kort daarna was Marlon Luchtenberg de defensie van VEV ’67 weer te snel af, maar deze keer was Rick Broek net te laat om de voorzet doeltreffend af te ronden.

HZVV-trainer Karlo Meppelnik was niet tevreden over de eerste helft. ‘Nee, we begonnen niet goed en de 1-0 viel eigenlijk uit het niets. We maakten te veel fouten in de passing en in de rust heb ik gezegd dat we het tempo op moesten voeren en meer voetbal er in moesten brengen.’ Dat was niet tegen dovemansoren gezegd, want het eerste kwartier na rust was de beste fase van de thuisclub. Het tempo ging inderdaad omhoog en VEV ’67 wankelde. Het was in die periode aan VEV-doelman Klaas Kleiker te danken dat de schade voor de gasten beperkt bleef. Marlon Luchtenberg strandde op de vuisten van Kleiker en Arjan Akkerman zocht het doel te hoog. Na een voorzet van Marlon Luchtenberg kopte Frank Strijker net naast. Een inzet van Rick Broek werd ternauwernood van de lijn gehaald. Na een voorzet van Jordy Beeksma kopte Rick Broek op de paal. Na een corner van Jordy Beeksma kopte Arjan Akkerman over. Frank Strijker verscheen vrij voor Kleiker, maar kreeg de bal niet langs de doelman. HZVV verzuimde afstand te nemen en liet VEV ’67 in leven. Na deze goede fase ebde de storm weg en kreeg VEV ’67 weer hoop op een punt. De gasten vielen aan en HZVV zakte terug en gokte op de counter. Tien minuten voor tijd kwam HZVV goed weg toen een schot van Jeffrey Visser op de lat belandde. VEV ’67 was wel dreigend en soms verdedigde HZVV paniekerig, maar opgelegde kansen kregen de gasten niet. Aan de andere kant waren er nog kansen voor Kelly Joao en Frank Strijker, maar de spanning bleef tot het eindsignaal.

HZVV pakte drie kostbare punten in de strijd om de titel. Karlo Meppelink vond de zege wel verdiend. ‘Over de hele wedstrijd gezien hebben we verdiend gewonnen. Vlak na rust hadden we met minstens met 3-0 voor moeten staan. We deden dat niet en we zakten weg, waardoor het nog spannend bleef’. Met nog zeven wedstrijden voor de boeg heeft HZVV vijf punten voorsprong op Drachtster Boys.  

Man van de wedstrijd: Marlon Luchtenberg 

HZVV-VEV ’67 1-0 (1-0)
14. Frank Strijker 1-0. Scheidsrechter: Besselsen. Geel: Tjoelker (VEV). Toeschouwers: 350.
HZVV: Streutker; Breukelman, Manusiwa, Hup, Mulderij; Akkerman, Luchtenberg, Hosseini (66. Hosseini), Beeksma; Strijker, Broek.