HZVV maakt sterke indruk tegen Urk

HZVV

HZVV maakt sterke indruk tegen Urk

‘Dit was een puike teamprestatie’

Hoogeveen - HZVV heeft zich uitstekend hersteld van de nederlaag bij Eemdijk. De ploeg van trainer Rick Mulder behaalde een dik verdiende 4-1 overwinning op Urk. Spits Yoran Popovic was de grote man met drie treffers. HZVV speelde een goede wedstrijd en was vrijwel de hele wedstrijd de meerdere van de gasten en trakteerde het publiek op een paar juwelen van treffers.

HZVV kon completer aantreden dan zaterdag, want de geschorste Lorenzo Valente en Fabian Stevens waren weer van de partij en Alex Zomer speelde voor het eerst weer een hele wedstrijd. Mulder miste wel Romano Djababoe wegens een blessure. De overschrijving van Pim de Jonge naar HZVV is nog niet rond en naar eigen zeggen zou dat nog wel tot de winterstop kunnen duren. Nadat Kelly Joao werd gehuldigd voor zijn honderdste wedstrijd in de basis van HZVV 1, begon de thuisclub goed. HZVV zette Urk vast op eigen helft en de gasten kwamen in de eerste tien minuten nauwelijks aan de bal. Pas na een kwartier kwamen de eerste kansen. De fysiek sterke spits Yoran Popovic had de 1-0 op de schoen, maar doelman Richard Strijker lag in de weg. Aan de andere kant leverde de eerste goede aanval van Urk haar eerste kans op via Lucas Schraal, maar Hidde Streutker verrichtte een belangrijke redding. Na een half uur was Urk dichtbij de 0-1, want Jan van Slooten kon uithalen, maar Alex Zomer was net op tijd met een blok. Urk kreeg steeds meer moeite met HZVV en had veel overtredingen nodig. HZVV had meer balbezit en combineerde vlot tot het strafschopgebied en daarna hield het vaak op. Vlak voor rust kwam HZVV toch op voorsprong. Yoran Popovic frommelde zich langs Dick Hakvoort, die hands maakte en arbiter Weiland legde de bal op de stip. Popovic zelf benutte de strafschop feilloos. De voorsprong was verdiend, want technisch was HZVV vaardiger dan Urk, dat fysiek weer sterker was. Weiland spaarde Wezelman na een harde overtreding op Zomer. Dat was geel waard, maar hij had al geel en dat had rood betekend. Weiland hield de gele kaart in de zak. Urk-trainer Karsten wisselde Wezelman kort daarna om erger te voorkomen. HZVV kende na rust een droomstart. Na een corner van Sander Dzemidzic knalde Yannick Manusiwa de bal schitterend in de kruising en Strijker zal hem alleen maar gehoord hebben. Nog geen minuut later troefde Yoran Popovic Bennie Dunnink af, waarna de uitblinker de bal in de uiterste hoek schoot. Een ongekend hoge stand tegen Urk en na een uur werd het nog mooier voor de thuisclub. Van buiten het strafschopgebied knalde Popovic richting Strijker, waarna de bal als een granaat vlak onder de lat de touwen invloog. Een schoonheid van een treffer. HZVV had nog nooit vier treffers tegen Urk gemaakt en dat was historisch. Het pleitte voor de gasten dat ze voor een beter resultaat bleven strijden. Het schot op de lat van Riekelt Nentjes had een waarschuwing moeten zijn, want even later scoorde spits Jelle de Boer 4-1. Dat gaf Urk weer moed en De Boer was dichtbij de 4-2, maar hij mikte naast. In de slotfase waren er kansen voor Luke Millar en Alex Zomer op 5-1 en voor Jan van Slooten op 4-2, maar trainer Rick Mulder was blij met de belangrijke 4-1 zege. ,,Een puike teamprestatie van ons,” zegt hij. ,,Ik ben zeer tevreden over de intenties en inzet. We konden als team samen meer druk vooruit geven. Daarnaast hadden we een andere bezetting dan vorige week dat goed uitpakte. De tegentreffer was balen, terwijl we de hele wedstrijd prima stonden te verdedigen. Daarna hebben we niets meer weggegeven en niet de illusie gegeven dat er wat te halen viel voor Urk na de goal.”

Man van de wedstrijd: Yoran Popovic

HZVV-Urk 4-1 (1-0)
42. Yoran Popovic 1-0 (strafschop), 48. Yannick Manusiwa 2-0, 50. Yoran Popovic 3-0, 62. Yoran Popovic 4-0, 70. Jelle de Boer 4-1. Scheidsrechter: Weiland. Geel: Schrijver, Wezelman (Urk), Riksman, Stevens (HZVV). Toeschouwers: 250.

HZVV: Streutker; Riksman, Zomer, Manusiwa, Hosseini; Wijma, Stevens (77. Ten Brinke), Valente (84. Van Dalen), Dzemidzic; Joao (70. Millar) Popovic.