HZVV wint voor derde keer op rij

HZVV

HZVV wint voor derde keer op rij

Nijkerk - HZVV heeft een knappe 0-3 zege geboekt bij NSC. HZVV toonde zich deze keer zeer effectief, terwijl de Nijkerkers de nodige kansen misten. Het cruciale moment in het duel was de gemiste strafschop vlak na rust door NSC. Daarna bleken de gasten scherper in het afmaken van kansen en wonnen uiteindelijk verdiend. Dit betekende de derde zege op rij, waarbij in alle drie duels de nul werd gehouden.

In de eerste helft waren de meeste kansen voor de thuisclub. Al snel had NSC de leiding moeten nemen, maar de inzet van Yannick Cornelisz pareerde de uitblinkende doelman Hidde Streutker knap. HZVV was na acht minuten bij haar eerste kans wel succesvol toen de pijlsnelle João over de linkerkant doorkwam en beheerst binnenschoot. NSC kreeg kansen via Kevin van Essen, Jonathan Martina en Yordi Grovenstein, maar Streutker bleek deze middag onpasseerbaar. HZVV had aan de andere kant ook zomaar de 0-2 kunnen scoren. De ploeg kreeg kansen via Alex Zomer, Fabian Stevens en Sander Dzemidzic, maar HZVV leidde bij rust met 0-1. Snel na de rust werd Yordi Grovenstein binnen de zestien gevloerd door doelman Hidde Streutker. De toegewezen strafschop werd echter door Cornelisz gemist; Streutker redde knap met de voet. Die misser deed HZVV in de wedstrijd groeien en NSC zakte weg en kwam niet echt meer aan voetballen toe. Rond het uur volgde er een golf van HZVV-aanvallen richting het doel van NSC-doelman Jan van Willige. Nadat Pierre Semudenge en Yoran Popovic kansen hadden gemist, kopte Fabian Stevens na een corner de verlossende 0-2 binnen. NSC nam meer risico, maar gaf daardoor ook meer ruimte weg en dat leidde na tachtig minuten tot de 0-3. Fabian Stevens zette invaller Luke Millar oog in oog met Van Willige en liet hem kansloos. Daarmee gooide hij de wedstrijd definitief in het slot en de 0-3 overwinning was verdiend voor HZVV.

HZVV-trainer Gert van Duinen was tevreden over de tweede helft, maar minder over de eerste. ,,We maken al snel een hele mooie goal uit omschakeling. Daarna hebben we niet de rust om vooral voetballend de controle te krijgen. Met man en macht en veel strijd de nul weten te houden. Na rust waren we veel rustiger en hadden we meer controle en ook kansen. Na de strafschop, die Hidde pakte, hadden we volledige controle en zijn we zeer goed uitgelopen naar 0-3. Een verdiende overwinning.”

NSC-HZVV 0-3 (0-1)

8. Kelly Joao 0-1, 61. Fabian Stevens 0-2, 77. Luke Millar 0-3. Scheidsrechter: Van Kommer. Geel: Hosseini, Wijma (HZVV), Knikker, Grovenstein (NSC).

HZVV: Streutker; Zomer, Manusiwa, Riksman, Hosseini; Hup (44. Semudenge), Stevens, Dzemidzic, Valente (78. Wijma); Joao (76. Millar), Popovic.

Man van de wedstrijd: Hidde Streutker