HZVV boekt degelijke zege op Buitenpost

HZVV

HZVV boekt degelijke zege op Buitenpost

Hoogeveners nemen afstand van gevarenzone

Hoogeveen - HZVV heeft een zeer nuttige 3-0 overwinning behaald op hekkensluiter Buitenpost. De thuisclub kwam al vroeg op voorsprong, maar in een rommelige eerste helft kon HZVV tot de rust niet verder uitlopen. Ook na rust bleven de kansen voor beide ploegen schaars. Pas in het laatste kwartier stelde HZVV de overwinning veilig door twee treffers. Door de belangrijke zege nam de ploeg meer afstand van de gevarenzone en steeg het naar de negende plaats.

HZVV miste nog steeds Romano Djababoe en Noah ten Brinke wegens blessures. HZVV-trainer Gert van Duinen startte met dezelfde elf als tegen DETO. De thuisclub begon goed aan het duel en na vier minuten was de rappe Kelly Joao dichtbij de voorsprong, maar doelman Kevin van der Meulen stond in de weg. Twee minuten later had HZVV wel haar voorsprong te pakken. Na een vrije bal van Sander Dzemidzic tikte Kelly Joao de bal langs Van der Meulen. Niet lang daarna kreeg Buitenpost haar enige kans voor rust. Na een vrije bal stompte Hidde Streutker de bal voor de voeten van Rob Dijkstra, die net over schoot. Daarna speelde de wedstrijd zich voornamelijk af op het middenveld en waren dreigende acties voor beide doelen op de vingers van een hand te tellen. HZVV had wel meer balbezit, maar creëerde weinig kansen. Tot het strafschopgebied ging het vaak gesmeerd, maar de eindpass ontbrak. Daarnaast leden beide ploegen veel balverlies. De enige dreiging van HZVV kwam via Kelly Joao, die regelmatig langs Wim de Vries snelde, maar de juiste voortzetting bleef achterwege. De rust werd ingegaan met een 1-0 voorsprong voor HZVV, die zeker verdiend was. Na rust veranderde het spelbeeld iets. HZVV had een overwicht, maar was dreigender dan voor rust. Na een kans voor Kelly Joao, die door Van der Meulen onschadelijk werd gemaakt, kreeg Buitenpost haar kansje waar het op loerde. Jorrit Terpstra ontsnapte even aan de aandacht van de HZVV-defensie en verscheen voor doelman Streutker. Terpstra schrok echter van de dikke kans en schoot naast. Na een uur werd HZVV sterker en kwamen er meer mogelijkheden via Yoran Popovic, Sander Dzemidzic, Alex Zomer en Kelly Joao, maar de verlossende tweede treffer bleef vooralsnog uit. Een kwartier voor tijd viel die verdiende treffer wel. Een schot van de goed spelende Reza Hosseini belandde via een Buitenpost-been bij Yoran Popovic, die Van der Meulen het nakijken gaf. Dat betekende de bevrijding voor HZVV en Buitenpost gaf zich gewonnen. Tien minuten voor tijd werd het nog erger voor de gasten. Na een corner van Luke Millar tikte nieuwkomer Tim Riksman de bal bij de eerste paal in de touwen. Zo smaakte Riksman het genoegen van zijn eerste doelpunt voor HZVV. HZVV-trainer Gert van Duinen was zeer blij met de winst. ,,Dit is een belangrijke zege. We staan nu negen punten voor op een pd-plaats. Van de laatste vier hebben we tien punten gehaald. Het was geen goede wedstrijd van ons. Voor rust maakten we te weinig gebruik van de ruimte die er was. Na rust hebben we dat beter gedaan.”

HZVV-Buitenpost 3-0 (1-0)

6. Kelly Joao 1-0, 72. Yoran Popovic 2-0, 80. Tim Riksman 3-0. Scheidsrechter: Weiland. Geel: de Vries (Buitenpost). Toeschouwers: 250.

HZVV: Streutker; Zomer, Manusiwa, Hosseini, Riksman (84. Wijma); Hup, Valente, Stevens, Dzemidzic (62. Van Dalen); Popovic, Joao (62. Millar).

Man van de wedstrijd: Reza Hosseini