header-logo
 HZVV doet zichzelf tekort bij Purmersteijn

HZVV

HZVV doet zichzelf tekort bij Purmersteijn

Purmerend – HZVV heeft zichzelf bij Purmersteijn een hele slechte dienst bewezen. De ploeg van Gert van Duinen leed een pijnlijke 2-1 nederlaag, waardoor de thuisclub HZVV op een punt is genaderd. In de eerste helft had HZVV een overwicht en verzuimde het om met een ruime voorsprong te gaan rusten. Het stond echter 1-1. Na rust speelde HZVV slap en kreeg het de rekening gepresenteerd na een uur spelen. In de slotfase drong HZVV nog wel aan, maar gezien de tweede helft had HZVV ook geen recht op de winst.

HZVV speelde in de eerste helft in dezelfde opstelling als vorige week tegen ACV. De gasten namen vanaf het begin het initiatief en binnen een kwartier kreeg HZVV kansen via Jan Hup en Fabian Stevens. De ploeg verzuimde af te drukken. De eerste kans van Purmersteijn was wel raak. Genairo Promes schoot bij de eerste paal binnen. Negen minuten later kwam HZVV terecht op gelijke hoogte. Na een corner van Romano Djababoe werd de inzet van Kelly Joao van de doellijn getrapt, waarna de attente Yoran Popovic raak schoot. HZVV bleef ook daarna de betere ploeg, maar vergat de kansen te benutten. Romano Djababoe was enkele keren dichtbij de 1-2, maar hij vergat te scoren. Na rust wijzigde het spelbeeld. HZVV speelde slordig en Purmersteijn had een overwicht. Toch was HZVV vlak na rust dichtbij de 1-2, maar de inzet van Yoran Popovic werd geblokt. Na een uur kwam de thuisclub op 2-1. Na een corner schoot Daniël Schermer in. Van Duinen bracht Luke Millar voor Romano Djababoe in de ploeg, waarna HZVV een slotoffensief eruit perste. De gasten waren echter te slordig in de passing en maakten te weinig gebruik van de ruimte die er voldoende was. Gert van Duinen was dan ook zeer ontevreden. ‘Voor rust hadden we genoeg mogelijkheden en ruimtes om met een ruime voorsprong te rusten. Dit laten we na door heel veel verkeerde keuzes en balverlies. De tweede helft was slappe hap. Na de omzettingen drongen we wel aan en krijgen we genoeg mogelijkheden via Luke Millar en Kelly Joao. Het is slecht dat we daar verliezen. We doens onszelf, de club en de supporters te kort. Als je zo slap speelt als in de tweede helft, verdien je niet te winnen.’

Man van de wedstrijd: Hidde Streutker

Purmersteijn-HZVV 2-1 (1-1)

17. Genairo Promes 1-0, 26. Yoran Popovic 1-1, 63. Daniël Schermer 2-1. Scheidsrechter: Keijl. Geel: Hup, Djababoe, Dzemidzic (HZVV).

HZVV: Streutker; Wijma, Manusiwa, Zomer, Hup  (73. Hosseini); Valente, Stevens, Dzemidzic; Djababoe (65. Millar), Popovic, Joao.