HZVV walst na rust over Be Quick/D heen

HZVV

HZVV walst na rust over Be Quick/D heen

Hoogeveners hebben aan een goede helft genoeg voor een ruime zege

HZVV had het een helft moeilijk met hekkensluiter Be Quick Dokkum. Na een 0-0 ruststand maakte de koploper in het tweede bedrijf het verschil en liep uit naar een ruime 5-0 zege. HZVV deed wat het moest doen en zag concurrent Winsum verrassend verliezen, waardoor Oranje Nassau nu de nummer twee is met zeven punten achterstand.

Volgens HZVV-trainer Gert van Duinen was het even zoeken naar het niveau van voor de winterstop, maar in het duel met Be Quick had zijn ploeg volgens de trainer bij vlagen dat niveau weer aardig te pakken. De eerste helft verliep nog stroef, maar na de thee walste HZVV over de Friezen heen, die in de hele wedstrijd een goede kans kregen. Opnieuw had de thuisclub een kwartier nodig om in de wedstrijd te komen. ‘Daar hadden we inderdaad even tijd voor nodig, maar daarna vond ik ons best aardig spelen,’ zegt Gert van Duinen. ‘Het enige probleem was dat we de kansen niet afmaakten. In het begin was het baltempo te laag, waardoor Be Quick gemakkelijk overeind kon blijven. Vooral in het eerste kwartier van de tweede helft sneden we regelmatig door hun defensie heen en maakten we het verschil. Ik ben blij dat we weer een keer de nul hebben gehouden in een thuiswedstrijd. Ik ben tevreden over het vertoonde spel. Na de winterstop was het even moeizaam en waren we op zoek naar onze vorm. Die vorm hebben we bij vlagen weer terug.’

HZVV startte in de gebruikelijke opstelling van de afgelopen weken, maar het begin verliep stroef. Zoals verwacht trok Be Quick zich terug op eigen helft en de thuisclub kende daar de nodige problemen mee. De ploeg was slordig in de passing, waardoor de gasten bij vlagen heel aardig konden combineren. Na tien minuten had arbiter Volders de bal op de stip kunnen leggen, nadat Sander Dzemidzic door Aron Beintema naar de grond werd geduwd, maar de leidsman wuifde het weg. Na twintig minuten liet HZVV de eerste fraaie aanval zien, die door Yoran Popovic naast werd geschoten. Aan de andere kant kreeg Be Quick haar eerste en enige kans van de wedstrijd. Rudolf Bangma prikte de bal in de uiterste hoek, maar doelman Hidde Streutker behoedde zijn ploeg voor een achterstand via een knappe redding. Halverwege het eerste bedrijf kwam HZVV beter in de wedstrijd, waarna er ook goede kansen kwamen. Yoran Popovic, Lorenzo Valente en Romano Djababoe slaagden er echter niet in deze mogelijkheden te benutten. Romano Djababoe schoot snoeihard in, waarna de bal het hoofd van Richard Kempenaar raakte, die even naar de grond ging. Be Quick haalde de rust ongeschonden met een 0-0 ruststand. Voor HZVV was dat teleurstellend. Na rust begon een ontketend HZVV aan de tweede helft. In een razend tempo zette de thuisclub de gasten onder druk, die soms met elf man in het eigen strafschopgebied verdedigden. Zij konden echter niet voorkomen dat HZVV na vier minuten op voorsprong kwam. Romano Djababoe zette voor, na een scrimmage legde Fabian Stevens de bal terug op Sander Dzemidzic, die een aantal spelers die op de doellijn lagen passeerde. Daarmee was de ban gebroken en drie minuten later stond het al 2-0. Yoran Popovic strandde op doelman Eelke Kooistra, waarna Lorenzo Valente met een bekeken lob de doelman kansloos liet. HZVV speelde goed en combineerde vlot, waardoor Be Quick nauwelijks meer van haar eigen helft afkwam. Na een uur bracht Sander Dzemidzic de stand op 3-0 na een fraai uitgevoerde aanval. Lorenzo Valente lanceerde Dzemidzic, die Beintema uitkapte en Kooistra met een droge schuiver passeerde. Het was een wedstrijd op een helft en de thuisclub kreeg kansen genoeg om fors uit te halen. Yoran Popovic soleerde langs drie man, waarna Jan Hup over schoot. Even later werd Yoran Popovic neergelegd door Ynte Koopal, waarna de spits zelf het buitenkansje vanaf elf meter verzilverde. De vraag was hoe hoog de zege zou uitvallen, want HZVV was heer en meester en Be Quick snakte naar het einde. Yoran Popovic bepaalde de eindstand op 5-0 middels een knap schot dat hoog in de touwen verdween. De lijstaanvoerder kreeg kansen genoeg om nog ruimer te winnen, maar daar maalde achteraf niemand om. HZVV had gedaan wat het moest doen en behield haar ruime voorsprong van zeven punten op ON dat knap bij PKC ’83 won.

HZVV-Be Quick/Dokkum 5-0 (0-0)

49. Sander Dzemidzic 1-0, 51. Lorenzo Valente 2-0, 59. Sander Dzemidzic 3-0, 70. Yoran Popovic 4-0 (strafschop), 78. Yoran Popovic 5-0. Scheidsrechter: Volders. Toeschouwers: 150.

HZVV: Streutker; Wijma, Zomer, Manusiwa, Hup (70. Bangura); Valente, Stevens, Ten Brinke, Dzemidzic (70. Millar); Djababoe, Popovic.

Man van de wedstrijd: Yoran Popovic