HZVV boekt zwaar bevochten zege op d’Olde Veste ‘54

HZVV

HZVV boekt zwaar bevochten zege op d’Olde Veste ‘54

Hoogeveners missen veel kansen

HZVV heeft een zwaar bevochten 2-1 zege behaald op middenmoter d’Olde Veste ’54. De zege was verdiend, maar HZVV verzuimde de vele kansen te benutten, zodat de spanning er al veel eerder uitgehaald had kunnen worden. HZVV begon zwak, want het eerste kwartier waren de gasten de betere ploeg en misten drie goede kansen. Daarna nam HZVV het initiatief over en kwam vlak voor rust via een strafschop op 1-0. Na rust kwam d’Olde Veste op 1-1, maar snel daarna bepaalde Fabian Stevens de eindstand op 2-1.

HZVV-trainer Gert van Duinen was na afloop dik tevreden met de belangrijke drie punten, maar hij zag ook dat zijn ploeg wel eens overtuigender heeft gewonnen. ‘Het is altijd afwachten hoe je uit de winterstop komt. Door het Protos-toernooi merkte ik wel een verschil in fitheid. Het was een korte voorbereiding op deze wedstrijd. Dinsdag tegen HHC waren alleen de laatste 25 minuten goed. Het was een rare fase, maar gelukkig hebben we behalve het eerste kwartier goed gespeeld en een verdiende zege geboekt.’ HZVV moest duidelijk in de beginfase nog in de wedstrijd komen, want het eerste kwartier was voor de gasten, die drie goede kansen kregen om op een terechte voorsprong te komen. Twee keer was spits Daan Postma dichtbij een treffer, maar hij had het vizier niet op scherp staan. Na een kwartier moest HZVV-doelman Hidde Streutker een kopbal van Julian Zwoferink uit de hoek plukken. HZVV speelde zwak, hield de bal niet in de ploeg en verloor te veel duels. De gasten combineerden vlot, HZVV leverde de bal te vaak zo maar in bij de gretige bezoekers. Het leverde voor HZVV geen schade op, na 25 minuten herstelde HZVV zich en begon het kansen te krijgen. Eerst legde Romano Djababoe de bal terug op Fabian Stevens, die hoog over mikte. Even later zette Djababoe weer vanaf rechts voor, deze keer tikte Yoran Popovic de bal tegen de paal. HZVV had het iniatiatief en d’Olde Veste werd niet meer gevaarlijk. De gasten overleefden een ouderwetse scrimmage, maar vijf minuten voor rust moesten de gasten toch capituleren. Patrick de Vente pakte Sander Dzemidzic bij het shirt beet en scheidsrechter Hoving zag er een strafschop in. ‘Dat was een gemakkelijk gegeven strafschop, maar ik moet zeggen dat Sander dat wel slim deed,’ vindt Van Duinen. Fabian Stevens schoot de strafschop via de onderkant van de lat in de touwen. Even later had Stevens de 2-0 op de schoen, maar vrij voor Luuk Dorland tikte hij het leer naast het doel. Bij rust leidde HZVV met 1-0. Na rust had Romano Djababoe tot twee keer toe de kans de wedstrijd in het slot te gooien. Na twee minuten verscheen hij helemaal vrij voor Dorland, maar hij schoot over. Even later zette Jan Hup voor en Romano Djababoe schoot in, doelman Dorland was verslagen, maar Kevin de Vries trapte de bal van de doellijn. HZVV verzuimde de wedstrijd te beslissen en kreeg daarvoor drie minuten later de rekening gepresenteerd. Na een voorzet van rechts kon Patrick de Vente bij de tweede paal beide ploegen op gelijke hoogte brengen. Even leek HZVV aangeslagen en wilde d’Olde Veste doordrukken, maar dat duurde niet lang. Drie minuten na de gelijkmaker bracht Romano Djababoe Fabian Stevens met een steeppassje in stelling en het machtige schot van Stevens was Dorland te machtig. Daardoor had HZVV al heel snel weer de voorsprong, dat zorgde voor opluchting. ‘Na de 1-1 hebben we echt goed gevoetbald,’ zegt Van Duinen. ‘We kregen vier of vijf kansen, de uitvoering was prima, maar in het strafschopgebied moet je wel goals maken. Zij waren nog wel dreigend, maar we hebben dik verdiend gewonnen. Het gaat altijd nog om de drie punten.’ Na de 2-1 moest d’Olde Veste komen, HZVV wachtte op countermogelijkheden die er genoeg waren. De thuisploeg kreeg genoeg kansen om de spanning weg te nemen. Een schot van Fabian Stevens liet Dorland los, maar er was niemand om te profiteren. Daarna schoot Daan Wijma net naast. Aan de andere kant was het even schrikken voor HZVV toen Kevin de Vries de lat raakte. De grootste kans voor HZVV werd ingeleid door Fabian Stevens, die de bal klaar legde voor invaller Luke Millar, maar de bal bleek net iets te hard. In de slotfase tikte Luke Millar de bal tegen de paal, waardoor d’Olde Veste hoop hield op een punt. Het was daar op slag van tijd nog dichtbij toen invaller Geralt Kloeten in kansrijke positie naast schoot. HZVV begon het nieuwe jaar met een overwinning, de voorsprong op nummer twee ON bedraagt nu zeven punten.

HZVV- d’Olde Veste ’54 2-1 (1-0)

40. Fabian Stevens 1-0 (strafschop), 52. Patrick de Vente 1-1, 55. Fabian Stevens 2-1. Scheidsrechter: Hoving. Geel: Akkerman, Millar (HZVV), De Vente (OV). Toeschouwers: 200.

HZVV: Streutker; Wijma, Zomer, Hup, Manusiwa; Akkerman (82. Hosseini), Valente, Stevens, Dzemidzic (75. Joao); Djababoe, Popovic (66. Millar).

Man van de wedstrijd: Fabian Stevens