C1 verslaat JVZ met ruime cijfers

HZVV

C1 verslaat JVZ met ruime cijfers

Op zaterdag 9 april kwamen de beste C-junioren van JVZ op ons hoofdveld de strijd aanbinden met onze jongens van C1. Hoewel C1 laat op gang kwam, stond er uiteindelijk toch een duidelijke uitslag op het scorebord. Het werd 9-2 in het voordeel van de roodwitten.

Door Lieuwejan van Dalen

Terwijl Mohini schitterde door afwezigheid floot de scheidsrechter voor de aftrap van deze derby. JVZ kwam erg goed uit de startblokken. Omdat HZVV nog wakker moest worden, kregen de Zuidwoldenaren meteen twee grote kansen. Gelukkig voor HZVV leidden die kansen niet tot goals.
Een van de eerste kansen van onze boys leidde wel tot een doelpunt. Diego Noordzij soleerde vanaf de middellijn door de defensie van JVZ heen en rondde sterk af: 1-0.
Bij de tweede en derde goal was er een hoofdrol weggelegd voor Joran Bos. Met een magnifieke steekpass zette hij Dylano Wolters vrij voor de keeper van JVZ. Dylano – die zich weer een nieuw modelletje bij de kapper had laten aanmeten – scoorde zonder aarzeling de 2-0. Na enkele megakansen viel ook de 3-0 toen Diego van rechts voorzette en Dylano met een balletachtig overstapje de bal overliet aan Joran die het leer tegen de touwen joeg. Wat een heerlijk samenspel! Door deze assist en deze goal deed Joran een gooi naar de titel ‘man of the match’.
Deze voorsprong was echter niet de ruststand. De Cocksen kregen onverwachts een tegengoal. De snelle rechtsbuiten van JVZ trok met een doorschietende bal een sprintje naar het doel van Maiko Zwiep. Hij was niet meer te achterhalen voor onze verdedigers en passeerde Maiko met een hard schot in de korte hoek: 3-1. Met die stand kon Joke de thee klaarmaken voor de rust.

In de tweede helft zou een hoop gebeuren. Het begin was nogal dramatisch toen een terugspeelbal door onze keeper werd weggerost tegen het achterste van een JVZ-speler, zodat het leer pardoes in ons eigen doel terechtkwam. Deze 3-2 was geen lekker begin van het tweede bedrijf. Maar het was wel de ‘wake up call’ die de Cocksen nodig hadden. Er moest gewerkt worden, zoals de firma Dijkhuis & Co vanaf de tribune riep.
Gelukkig gebeurde dat ook. De roodwitten kwamen steeds beter in hun spel. Van de kansen die er kwamen, werden de meeste goed afgemaakt, zodat de goals als rijpe appels uit de lucht kwamen vallen. Tussen de 40e en de 70e minuut liep C1 uit naar een voorsprong van 9-2. De mooiste actie van de wedstrijd resulteerde helaas niet in een goal. Marco de Vries speelde enkele tegenstanders prachtig uit, maar zijn inzet belandde op de paal. Hi had meer verdiend!
Finn Hoogeveen scoorde de vierde HZVV-treffer door in het zestienmetergebied een slalom uit te voeren en af te ronden. Het was een klasse goal – alleen Finn vergat te juichen. Marco deed even later bijna hetzelfde en scoorde de 5-2. De zesde goal viel toen Diego een hoge pass aannam op de borst – zoals hij dat alleen kan – en cool afwerkte op het doel van de tegenstander. Hij nam ook de 7-2 voor zijn rekening door opnieuw een solo af te ronden met een doelpunt.
Net als vorige week scoorde ook Jesse van Dalen weer, waarbij hij verraadde dat hij in voorgaande jaren altijd centraal op het middelveld speelde. Rond de middellijn veroverde hij de bal en ging op avontuur. Na een paar tegenstanders gepasseerd te hebben, rondde hij af in de verre hoek: 8-2. Na een schitterende combinatie scoorde Dylano de laatste en negende HZVV-treffer. Al met al een mooi resultaat na een niet zo mooie eerste helft. Op naar Epe voor de volgende wedstrijd!