HZVV F7 komt kracht te kort

HZVV

HZVV F7 komt kracht te kort

Zaterdag 26 maart was het dan eindelijk zo ver. De kraker tussen HZVV F8 en HZVV F7 werd op deze dag ingehaald. Deze wedstrijd stond gepland als openingswedstrijd van de competitie maar vanwege een groot aantal “wintersporters”  kon de wedstrijd destijds niet  doorgaan en werd de wedstrijd in goed overleg verplaatst.

Er zijn niet veel zaken zeker in het voetbal maar vandaag was één ding zeker; de punten bleven hoe dan ook op het sportpark van HZVV. De afgelopen week is er door beide teams hard getraind want ondanks dat je “clubgenoten” van elkaar bent wil je natuurlijk winnen.

Verder was het een speciale dag voor de familie Otten want de gebroeders Guido en Max speelden tegen elkaar. Vooraf waren er binnen de familie toch een aantal keuzes gemaakt; vader Erik koos voor F8 en Oma Otten koos overduidelijk voor F7. Moeder van “de Ottens”  kon geen keuze maken en besloot om de wedstrijd aan haar voorbij te laten gaan en de jongens middels een whats-app bericht succes te wensen.

Het team van trainer Bekhuis speelde vandaag in het groen-witte TVM tenue. De “TVM brigade” begon de wedstrijd gedreven en een goede uittrap van keeper Stef zorgde ervoor dat Thijs ongehinderd op het doel van F8 af kon gaan en de bal beheerst in het doel schoot. De trainer van F8 greep direct in en bracht twee “sterkhouders” binnen de lijnen. Binnen een aantal minuten was de  0-1 voorsprong omgedraaid in een 2-1 achterstand.  HZVV F7 speelde verder prima maar de gelijkmaker bleef uit waardoor de ruststand 2-1 was voor de “rood-witten”.

Bekhuis besloot om in de 2e helft 1 wijziging door te voeren. Stef van Tellingen moest het team in het veld gaan versterken en Daan ter Maat kreeg de opdracht om alle ballen tegen te houden als keeper.
Zoals al vaker is gebleken dit seizoen blijken de keuzes van de trainer niet altijd goed uit te pakken. HZVV F7 werd in de 2e helft overlopen en creëerde nauwelijks kansen. HZVV F8 won de duels voornamelijk op fysieke kracht en ze wisten in de 2e helft ook nog 3 keer te scoren zodat de eindstand uiteindelijk 5-1 is geworden voor F8.

Na afloop op de persconferentie was Bekhuis teleurgesteld. “Ik had vooraf zoveel vertrouwen in mijn team want er is goed getraind afgelopen week, helaas komt het er in de wedstrijd dan wederom niet uit” gaf hij aan. “Ik neem de komende week even afstand van de groep want er moet wat gebeuren” voegde hij er nog aan toe. Leider Ter Maat van HZVV F7 liet verder nog weten dat de training komende week geleid zal worden door Marcel Botter.  “Botter is een getalenteerde trainer die spelers beter maakt en voor kan zorgen dat een team ook echt als team gaat spelen” zei Ter Maat.
 “We hopen dat zijn aanpak de komende training(en) aanslaat op de groep, zodat we weer punten gaan pakken en meestrijden om het kampioenschap”.

Vanwege een oneven aantal teams in de competitie is HZVV F7 volgende week vrij. De eerstvolgende competitie wedstrijd is op 9 april 2016 tegen WIJC F4 en zal gespeeld worden op het sportpark in IJhorst.