C1 verliest op alle fronten

HZVV

C1 verliest op alle fronten

Op zaterdag 12 maart stond er een ‘kraker’ op het competitieprogramma van HZVV C1. De grote concurrent uit Steenwijk kwam op bezoek: d’Olde Veste ’54. Met één punt minder dan HZVV hadden de blauwgelen zichzelf als doel gesteld alles uit de kast te halen om de Cocksen te verslaan, zodat ze de koppositie van ons zouden kunnen overnemen. Dat voornemen lukte – en hoe! De roodwitten werden in de tweede helft afgetroefd. De uitslag van 1-6 was volkomen terecht. HZVV mocht zelfs blij zijn dat de uitslag niet hoger uitviel in het voordeel van d’Olde Veste. Want de tegenstander creëerde in het ‘tweede bedrijf’ vele kansen, maar benutte ze niet allemaal.

Door Lieuwejan van Dalen

Het was een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft ging het gelijk op en waren er kansen over en weer. In het begin van de match kreeg HZVV de beste kansen om op voorsprong te komen. Maar na drie grote kansen zonder doelpunt namen de gasten het initiatief over. Zij kregen vijf vrije trappen vanaf de rechterflank. Maar na vijf hoge ballen in het zestienmetergebied van HZVV konden ook zij niet tot scoren komen.

Door een fout achterin bij de Cocksen kwamen de Steenwijkers plotseling op voorsprong. Velen op de tribune hadden toen nog zoiets van: ‘Kan gebeuren, het kan nog alle kanten op.’ De stand van 0-1 bij rust had immers net zo goed 1-0, 2-0 of 3-0 kunnen zijn. Daarom had iedereen in het HZVV-kamp goede hoop dat C1 na de theepauze orde op zaken zou stellen.

Maar in plaats van ‘een tandje erbij’ kreeg het publiek iets anders te zien: ‘drie tandjes eraf’. Aan de begin van de tweede helft startte C1 niet alert genoeg. Daardoor vielen twee knullige tegengoals. Uit het niets stond het binnen enkele minuten 0-3. Iedereen begrijpt wat dat doet met de moraal; HZVV ging achter de feiten aanlopen en tegen zichzelf voetballen.

D’Olde Veste werd daarentegen steeds brutaler. Hoewel er een massa publiek uit Hoogeveen was gekomen om HZVV aan te moedigen, leken de Steenwijkers wel een thuiswedstrijd te spelen. Ze toonden de wil om te winnen en gingen met overtuiging elk duel aan. In die fase van de wedstrijd verloor ons C1 de wedstrijd op alle fronten. De tegenstander kon met gemak uitlopen tot een 0-5 voorsprong. Het was moeilijk te bevatten hoe makkelijk de ballen in het netje werden gelegd. Gelukkig redde Mees Vochtelo de ‘roodwitte eer’ door op een knappe manier de enige tegengoal te scoren. Daarna zorgden de snelle spitsen uit Steenwijk nog voor een zesde treffer. Zoals onze aanvoerder terecht concludeerde: ‘We zijn afgedroogd…’

In de sport is daar een uitdrukking voor: ‘Uithuilen en opnieuw beginnen.’ D’Olde Veste is een revanche rijker (na de eerste wedstrijd tegen HZVV die in een 2-3-winst voor ons eindigde). HZVV is een illusie armer. Want de kans dat de Steenwijkers het kampioenschap zullen laten lopen, lijkt klein.

Maar zoals een ander gezegde gaat: ‘De bal is rond.’ Voorlopig staan de Cocksen tweede op de ranglijst, op twee punten achterstand van de nieuwe koploper uit Steenwijk. Eerlijk is eerlijk: de blauwgelen hebben een goede ploeg. Maar de competitie is nog niet afgelopen…

Vanaf deze plaats maken we een groot compliment aan de jonge scheidsrechter Jens Rutgers (16 jaar) die prima leiding gaf aan deze wedstrijd. Hij gaat het nog ver schoppen! Ook bedanken wij alle supporters van HZVV, jong en oud, die ons C1 kwamen aanmoedigen in deze wedstrijd. Daarnaast gaat onze dank uit naar alle ‘neutrale toeschouwers’ die zorgden voor extra sfeer.