HZVV D2: Eindelijk weer de wei in

HZVV

HZVV D2: Eindelijk weer de wei in

De vakantie zit erop voor HZVV D2. De zaterdag is nu weer de mooiste dag van de week: voetballen! In de periode voorafgaand aan de eerste oefenwedstrijd afgelopen zaterdag tegen HHC D2 hadden we al een paar keer getraind, maar omdat nog niet iedereen terug was van vakantie was lang niet iedereen op de trainingen aanwezig geweest. Gelukkig konden we een beroep doen op een paar spelers van D3, zodat we met voldoende spelers richting Hardenberg konden afreizen. Met meer spelers dan verwacht vertrokken we op weg naar Hardenberg. De fikse bui die we onderweg op ons dak kregen voorspelde niet veel goeds, maar eenmaal aangekomen in Hardenberg scheen het zonnetje en was het broeierig warm. De meegereisde ouders gingen aan de koffie, terwijl het team zich ging omkleden en aan de wedstrijdvoorbereiding begon.

Precies op tijd begon de wedstrijd. De tegenstander was goed voorbereid. HHC D2, een team dat uitkomt in de hoofdklasse, was al in juli begonnen met de trainingen, terwijl sommigen van ons vandaag pas voor het eerst de voetbalschoenen hadden aantrokken. Dit verschil werd al snel zichtbaar. HZVV stond nog wat onwennig op het veld, terwijl HHC er vanaf het eerste fluitsignaal meteen in vloog. Ze wonnen de duels en lieten de bal beter rondgaan dan HZVV. We gingen met een 5-0 achterstand de kleedkamer in en daar was niets op af te dingen.

In de rust probeerde trainer Dennis van der Meulen de beteuterde koppies weer dezelfde richting op te krijgen en dat lukte. De tweede helft stond er een totaal ander HZVV in het veld. Er werd gestreden en stukken beter gevoetbald dan in de eerste helft. We wonnen meer duels en er was gewoon veel meer beleving op het veld. Toch scoorde HHC al snel weer, maar dit keer bleven we wel voetballen. HZVV voetbalde steeds meer op de helft van HHC en creëerde meer kansen. HHC bleef echter ook gevaarlijk. Wat ons nog niet gelukt was, lukte HHC al voor de zevende keer: scoren. Inmiddels stond het dus 7-0. HZVV stroopte de mouwen op en schakelde een standje bij, wat in de vijftigste minuut van de wedstrijd resulteerde in een verdiend doelpunt van de goed spelende invaller Rick Huizenga.
De 7-1 bleek uiteindelijk de eindstand, want in de laatste 10 minuten werd er door beide ploegen niet meer gescoord. De eerste helft vergeten we maar gewoon en richten we ons op de tweede helft. Want daar kunnen we gewoon verder mee!

A.s. zaterdag speelt HZVV D2 de eerste bekerwedstrijd, thuis tegen Zwartemeerse Boys D1. Aanvang: 09:30 uur.

Foto: Michel de Groot