HZVV D2 is er klaar mee

HZVV

HZVV D2 is er klaar mee

HZVV D2 is klaar met de eerste helft van de veldcompetitie. Oorspronkelijk stond op 13 december nog een competitiewedstrijd gepland tegen Hoogeveen D1, maar omdat voor beide teams opeens ook een zaalcompetitie werd ingepland, wordt deze wedstrijd verschoven. Dat betekent dat de wedstrijd tegen Drenthina D2 (uit) van 29 november de laatste was. HZVV D2 was de gelukkigste in deze wedstrijd en sloot de eerste helft van de veldcompetitie af met een 1-3 overwinning.

Door Walter Kamminga

Het was koud op 29 november, maar wel droog. We hadden een paar zieken, maar gelukkig werd Bhodi Pater bereid gevonden zijn vrije zaterdag op te offeren.

Drenthina stond weliswaar hoger in de ranglijst, maar dat was geen reden om een goed resultaat neer te zetten. HZVV zou voor de winst gaan. In de beginfase ging het spel op en neer. Het voetbal was van beide kanten niet goed, maar de inzet van de teams vergoedde dat voor een groot deel. In de 13e minuut trok Stefan aan de noodrem in het strafschopgebied, wat Drenthina een volkomen terechte penalty opleverde. Gelukkig voor HZVV werd deze tegen de paal geschoten en in de rebound schoot Drenthina nét naast. Het bleef dus 0-0. Maar HZVV was gewaarschuwd. Het verloop van de eerste helft was eigenlijk precies zoals de beginfase. Twee teams die wel wilden, maar niet echt lekker konden voetballen. Of het door het matige veld kwam of door de kou zullen we waarschijnlijk nooit te weten komen.

Net als de vorige wedstrijd leken we met een brilstand te gaan rusten. Maar ook net als vorige week wist onze tegenstander in de slotfase van de eerste helft het doel van Merijn te vinden en werd HZVV op een 0-1 achterstand gezet. Er was nog een beetje speeltijd die eerste helft, dus HZVV ging direct in de aanval om de stand weer gelijk te trekken. Na een mooie aanval via Engin, Luc, Engin en Stan wist Engin uiteindelijk het doel te vinden: zijn doelpunt betekende 1-1 en werd met gejuich door de meegereisde supporters ontvangen. Vlak daarna werd door de scheidsrechter het rustsignaal gegeven en konden de spelers opwarmen in de kleedkamer.

Na rust leek het nog kouder, zeker in de beginfase. HZVV werd iets sterker en kreeg de scheidsrechter iets meer mee, die tweede helft. Het was een jonge scheidrechter, die het fluitersvak nog duidelijk aan het leren was, maar hij deed zijn best en het is goed dat ook jongeren hun club willen helpen door een wedstrijd te fluiten! Drenthina werd een paar keer gevaarlijk voor de goal, terwijl HZVV lange tijd niet tot grote kansen kwam ondanks aardig wat balbezit. In de 55ste minuut konden de HZVV supporters toch juichen, nadat Luc (na een goede pass van Twan) voor de 1-2 zorgde. Een minuut later werd de wedstrijd in het slot gegooid door invaller Bhodi, die een vrije trap van Luc (na een overtreding op Twan) naar binnen liep. Met zijn arm weliswaar, maar dit werd door de scheidsrechter niet opgemerkt. Een 1-3 voorsprong, met nog een kleine 5 minuten te spelen mag je niet meer weggeven. En dat deden de roodwitten dan ook niet. Hoewel het spel niet denderend was, overheerste de blijdschap bij de spelers door de overwinning. "3 Punten zijn 3 punten, dus dat is mooi, maar het voetbal moet beter", aldus trainer Robin Poeste.

Voorlopig spelen we onze wedstrijden dus vanaf nu in de zaal, de trainingen buiten blijven wel gewoon doorgaan, zolang het weer het toelaat.