HZVV D1 pakt eerste overwinning

HZVV

HZVV D1 pakt eerste overwinning

Nadat de teamgeest de avond ervoor een oppeppertje had gekregen tijdens een bowlingavondje begon op 27 september om 09.00 uur in de optrekkende mist de wedstrijd HZVV D1 tegen Olympia’28 D1.
Vanaf de eerste minuut genoten de toeschouwers van mooi voetbal. HZVV speelde steeds vaker op de helft van de tegenstander waardoor een kans op doel alleen een kwestie van tijd leek. Nadat beide ploegen een kans hadden gemist wist echter Olympia’28 halverwege de eerste helft de stand op 0-1 te brengen.

De tijd tikte weg richting de rust en terwijl de thee al stond te dampen in de kleedkamers wist Tim een keurige dieptebal richting Damian Smand te spelen waardoor deze een fijne 1-1 tussenstand op het scorebord kon zetten.

Na de rust wist de ploeg dat scoren in deze wedstrijd tot de mogelijkheden behoorde en werd de stand – wederom door Damian Smand - al snel op een 2-1 gezet. Het bleef spannend want er werd goed weerstand geboden door de tegenpartij. In een volgend moment ontstond er een corner welke door Stefan richting eerste paal geschoten werd. Daar stond Damian Smand die in deze situatie zijn lengte mooi benutten kon; hij kopte de bal in de korte hoek: stand 3-1. Het scoren smaakte goed; bij een volgende corner schoot Tim de bal feilloos naar de tweede paal waar ditmaal Damian Strijker klaar stond om het 4e doelpunt te maken. Met zoveel doelpunten bleek het adequaat bijhouden van het scorebord een taak op zich, zeker toen Damian Strijker nog een keer keihard uithaalde richting doel en de stand 5-1 werd.

Na 60 minuten spelen liet de scheidsrechter de wedstrijd nog even doorgaan. In deze extra tijd wist Olympia’28 het doel nog te vinden waardoor de stand uiteindelijk eindigde in een 5-2 overwinning voor HZVV.

Hilda