HZVV F1 geeft HH'97 F1 voetballes

HZVV

HZVV F1 geeft HH'97 F1 voetballes

Na de eerste competitiedag zijn er drie (van de zes) ploegen met 3 punten. Hoogeveen F1 heeft vorige week met 10-0 van Noordscheschut F1 gewonnen en JVZ F1 met 0-5 van HH'97 F1. HZVV F1 heeft zijn eerste wedstrijd met 2-9 van Pesse F1 gewonnen. Hoogeveen F1 mag vandaag aantreden tegen Pesse F1, onze tegenstander van vorige week, en JVZ F1 tegen Noordscheschut F1, de vorige tegenstander van Hoogeveen F1. Na vandaag zullen we goed kunnen inschatten hoe sterk onze tegenstanders zijn.

Door Ivar Boer

20 september 2014
Het is 10:00 uur.
Scheidsrechter Rolf Buikema heeft de fluit in zijn mond en blaast voor de aftrap. HZVV domineert direct vanaf het begin de wedstrijd. Er wordt heel goed samengespeeld en de eerste ballen liggen dan ook al snel in het net van de tegenstander. Aan de koppies van de jongens is af te lezen dat ze deze voorsprong niet meer uit handen geven. In tegenstelling tot voorgaande wedstrijden blijft HZVV nu wel zorgvuldig voetballen. Dit wordt beloond, want bij het rustsignaal staat het al 8-0.

Aan de gesprekken van de mensen aan de zijlijn is op te maken dat ze volop genieten van het vertoonde spel. Sommigen zijn de telling kwijt en vragen zich nu alleen nog maar af waar de uitslag heen gaat.

Tijdens de rust gebeurt er iets opmerkelijks, wat onze leiders niet zagen aankomen. De trainer/coach van HH'97 vraagt of ze een speler extra in het veld mogen zetten. Dit is niet gebruikelijk, maar onze leiders gaan hiermee akkoord.

In de tweede helft gaat het iets minder makkelijk, maar zelfs met een man meer weet HH'97 amper het doel van HZZV te bereiken. Andersom is dit niet het geval. Af en toe lijkt het wel op prijsschieten. Het aantal doelpunten blijft uiteindelijk steken op 14 en HH'97 weet helemaal niet te scoren. Is HH'97 nou zo slecht?...of zijn onze jongens nou zo goed? Waarschijnlijk het laatste :)

Inmiddels is bekend geworden dat Hoogeveen F1 met 5-10 heeft gewonnen van Pesse F1 en JVZ F1 met 1-2 heeft verloren van Noordescheschut F1. Op basis van deze uitslagen en de uitslagen van vorige week is de verwachting dat HZVV F1 en Hoogeveen F1 voor de titel gaan strijden.

Volgende week speelt HZVV F1 om 10:00 uur uit tegen Noordscheschut F1. De week daarna is de derby tegen Hoogeveen F1.