HZVV B1 plaatst zich voor de finale in de nacompetitie!

HZVV

HZVV B1 plaatst zich voor de finale in de nacompetitie!

HZVV B1 - VVOG B1 (uitslag 1-2)
De uitstekende overwinning in Hardewijk zou de basis gelegd moeten hebben voor een plaatsje in de finale op zaterdag 7 juni. Afgelopen donderdag wonnen de Hoogeveners met 1-3 van VVOG, vandaag onder mooie omstandigheden de return in Hoogeveen. Marianne dank voor het regelen van het programma boekje, muziek, omroeper enz. Super!

Dat VVOG alles of niks zou spelen hadden we wel verwacht, dat we het moeilijk zouden krijgen ook en dit bleek de realiteit. Ook vandaag was het arbitrale trio aangewezen door de KNVB, wat een verademing! Onverwacht liet VVOG ons toch voetballen, de durf ontbrak in de beginfase van de wedstrijd. Maar oppassen voor het sterkste punt van onze tegenstander, de omschakeling van verdedigen naar aanvallen. Het was ons geluk dat de voorwaartsen niet scherp waren want een drietal goede kansen lieten de aanvallers van de Groen-Witten onbenut. Onze eerste kans was wel meteen raak en daar gaat het om in het voetbal. Thijs stuurde met een geweldige pass Tim de diepte in, een kapbeweging naar zijn linker en een schot met datzelfde been betekende de 1-0 voorsprong na 20 minuten. Een opsteker want VVOG moest nu 3x scoren om er een verlenging uit te slepen. Vervolgens hadden wij de wedstrijd onder controle, voetballend waren wij beter deze eerste helft en onder leiding van het sterke centrale duo Randy en Robbie kwam VVOG er niet aan te pas. Wij hadden de wedstrijd voor rust kunnen beslissen maar Joshua (schot met links) en Tim (kopbal) misten precisie.

Met een  lekkere 1-0 voorsprong de rust in zou toch voldoende moeten zijn. Maar niks bleek minder waar want VVOG speelde een hele sterke tweede helft, wij kwamen er zelden uit. 5 minuten na de rust lag de 1-1 erin, het zal toch niet gebeuren dat we dit gaan weggeven. Vervolgens had Tim de wedstrijd moeten beslissen maar zijn kopbal alleen voor de keeper ging naast. De aanval erna leverde wel een goal op, helaas aan de verkeerde kant want uit de rebound scoorde VVOG 1-2. De Hardewijkers hadden nu nog maar 1 goaltje nodig voor een verlenging. Hier werd vol voor gegaan, HZVV verloor de slag op het middenveld maar we hielden knap stand. Aan de andere kant had Nick de spanning eraf kunnen halen maar zijn schot ging via de onderkant van de lat weer het speelveld in. De 1-2 bleef op het scorebord staan, de vele supporters hebben kunnen genieten van een wedstrijd met 2 gezichten en heel veel spanning!

Na het laatste fluitsignaal kon het feest losbarsten bij de Hoogeveners want HZVV B1 plaatst zich voor de finale van de nacompetitie. Op zaterdag 7 juni treden wij op neutraal terrein aan tegen het fysiek zeer sterke Robur et Velocitas B1 uit Apeldoorn. Een geweldige prestatie van HZVV B1 en wat zou het geweldig zijn als we volgende week promoveren naar de 4rde divisie! De bus is geregeld, de bbq (teamfeestje) ook, nu de promotie nog!!! Geniet ervan volgende week want zulke mooie wedstrijden speel je niet heel vaak tijdens je carrière.