HZVV B1 plaatst zich voor halve finale nacompetitie!

HZVV

HZVV B1 plaatst zich voor halve finale nacompetitie!

Vandaag stond de return van de eerste ronde in de nacompetitie op het programma. Vorige week werd er ruim en dik verdiend met 3-0 gewonnen van Dos Kampen. Voor deze wedstrijd was het vooraf dan ook heel makkelijk, niet verliezen met 3 of meer goals verschil.

Ook vandaag misten we weer de nodige spelers, zo was Robin afwezig ivm stage, Roy was geschorst en Dennis bleef aan de kant ivm een enkelblessure. Rick uit C1 startte in de basis op rechtsback en deed dit prima. Aangekomen op het sportpark van Dos bleek dat we op het mooie hoofdveld van Dos Kampen mochten spelen, het weer was goed dus hier kon het niet aan gaan liggen vandaag.

De eerste 15-20 minuten stonden we onder druk en kwamen we er zelden uit. Het was aan de uitstekend keepende Sander te danken dat we niet vlot achterkwamen want hij pakte een aantal bijna zekere goals. Ook de weer goed spelende Mats had zijn aandeel hierin door tot 2 maal toe de bal van de lijn te halen. Langzaam maar zeker kwamen wij er voetballend steeds vaker uit. We creëerden iedere keer een man meer situatie op het middenveld en onze tegenstander kon hier niet mee omgaan. Tim kwam telkens vrij, speelde de eerste helft fenomenaal en deed vervolgens fraaie dingen. Met een prachtige pass zette hij Kris alleen voor de keeper en hij schoof de 0-1 beheerst binnen. Enkele minuten later dolde Tim een aantal tegenstanders aan de linkerkant van het veld, zette prima voor en Thijs rondde fantastische af! 0-2, wedstrijd beslist zou je toch denken want Dos Kampen moest in de tweede helft dan 5x scoren.

Op de openingsfase na werd er weinig weggeven door ons als team zijnde, goed vanuit de organisatie en er werd inzet getoond! Je zou dan zeggen speel dit goed uit gedurende de tweede helft maar op de één of andere manier lukte dit niet. Dos Kampen ging 1:3:4:3 spelen en HZVV werd toch overrompeld, de duels werden verloren, veel balverlies enz. Direct na rust werd het 1-2 en ze gingen er weer in geloven. Met lange ballen ging Dos Kampen er nog voor en de scheidsrechter maakte vanaf die fase enkele discutabele beslissingen maar ja daar heb je mee te maken. Binnen 10 minuten 2 strafschoppen tegen en een rode kaart voor onze doelman Sander. (2x geel) Belangrijker een 3-2 achterstand met nog zo'n 20 minuten te spelen en dat hadden we wel aan ons zelf te danken door er veel te makkelijk over te denken. Vervolgens was het wel knap dat we de controle over de wedstrijd weer oppakten! Dit resulteerde in kansen voor Tim en Ruben maar de keeper hield stand. De actie daarop leverde wel de gelijkmaker op, man van de wedstrijd Tim zette Thijs vrij op het randje van de zestien en hij knalde de bal technische volmaakt geweldig tegen de touwen. Dat Dos Kampen vlak voor tijd nog de 4-3 maakte was voor de statistieken want moeilijk kregen wij het niet meer.

Jongens gefeliciteerd en op naar donderdag! We gaan met de bus naar Hardewijk want daar zal VVOG B1 onze tegenstander zijn. Hopelijk met veel publiek en dan gaan we er een mooie Hemelvaartsdag van maken! De return in Hoogeveen is volgende week zaterdag!

Donderdag het volgende programma:
VVOG B1 - HZVV B1 en Robur et Velocitas B1 - Genemuiden B1.
1 van deze 4 teams zal volgend seizoen in de 4rde divisie spelen en laten we hopen dat wij het seizoen geweldig kunnen afsluiten!