HZVV B1 komt goed uit de winterstop!

HZVV

HZVV B1 komt goed uit de winterstop!

HZVV B1 - Germanicus B1 (uitslag 4-0)
18 januari en jawel de eerste competitiewedstrijd na de winter staat alweer op het programma. De eerste wedstrijd in 2014 zal gaan tegen Germanicus B1, de uitwedstrijd werd eenvoudig gewonnen met 0-5. Vooraf zou je dus zeggen dat HZVV geen problemen zou mogen hebben tegen laagvlieger Germanicus in deze spannende hoofdklasse. Dit zou ook blijken vandaag want de Hoogeveners hadden geen enkele moeite met de jongens uit Coevorden.

De eerste 20 minuten was het nog even wennen / zoeken voor beide teams, want er geen veel mis in balbezit, slordige passes waardoor het een rommelig begin van de wedstrijd was. Hierna was HZVV de veel betere ploeg. Soepele combinaties waar met name Nick een belangrijke rol in speelde, leverden een aantal goede kansen op. De scherpte ontbrak nog, maar nadat Robbie de 1-0 binnen kopte na een uitstekend getrapte corner van Thijs ging het snel voor de rust. De 2-0 van Tim was een mooie goal, een vlot lopende aanval via Thijs, Dennis, Joshua en aangever Robin werd doeltreffend afgerond door Tim. Nick en Jos kregen tussendoor nog prima kansen maar de keeper stond in de weg. Kort hierna tekende Dennis met een knap schot voor de 3-0 ruststand en daarmee was de wedstrijd eigenlijk beslist. Voetballend waren de laatste 20 minuten van de eerste helft goed, veel positiewisselingen waar vooral Joshua, Tim en Nick sterk in waren.

De tweede helft was veel minder qua niveau, teveel werd er de lange bal gehanteerd en echt te slordig is balbezit. De 4-0 van Dennis is nog het vermelden waard na een afgemeten voorzet van Wilco. Voor een eerste wedstrijd na de winter niet slecht maar er zijn zeker verbeterpunten. Verdedigend stond het overigens uitstekend want doelman Davey had een gemakkelijke ochtend. Op naar volgende week, in Meppel is dan MSC de tegenstander.