HZVV B1 met 1 punt achterstand 2014 in!

HZVV

HZVV B1 met 1 punt achterstand 2014 in!

De verslaggever loopt een klein stukje achter ivm drukte maar hierbij een korte terugblik vanaf de wedstrijd thuis tegen JVZ B1.

Het eerste puntverlies was een feit na de verloren uitwedstrijd tegen mede concurrent Genemuiden. De week na Genemuiden volgde wederom een titelkandidaat want JVZ was de tegenstander. Tijdens deze wedstrijd stond aan beide kanten de organisatie heel goed, op een aantal kansjes na was er niet heel veel te beleven. Iedere wedstrijd begint met 0-0, helaas voor HZVV en JVZ eindigde de wedstrijd zoals die begon en zo zagen we Alcides en Genemuiden verder uitlopen. Ook uit bij DZOH konden de Hoogeveners het net niet vinden, dit is de laatste 3 weken helaas het probleem bij ons. Legio kansen werden in Emmen niet benut, een weergaloos schot van Thijs op de paal verdiende meer maar helaas eindigde ook deze wedstrijd in 0-0. De week erna speelden we weer gelijk, HZVV kon ook Urk niet op de knieën krijgen na een bijzonder matige eerste helft. 0-2 achter en een nederlaag leek er aan te komen met de daarbij behorende consequenties voor een eventuele titel. Gelukkig herpakte HZVV zich tijdens de tweede helft, Tim en Ruben redden de eer voor de Hoogeveners, eindstand 2-2. Dus 3 wedstrijden achter elkaar gelijk gespeeld, de titel inspiraties kunnen voor nu de ijskast in want Alcides, Genemuiden en JVZ winnen wel. Tijdens de trainingen maar even niet gehad over de titel want dat zit er voorlopig niet in. De komende wedstrijd is wel heel belangrijk voor ons, uit bij koploper Alcides zal gewonnen moeten worden om in het spoor te blijven van de koplopers. En wat bleek, we speelden hier misschien wel één van onze beste wedstrijden.

In Meppel waren we de betere, wel kwamen we met 0-1 achter maar dit was volkomen tegen de verhoudingen in. Spits Dennis zou vandaag de matchwinnaar worden, na een aantal weken "droog" te hebben gestaan scoorde hij vandaag 2 zeer zeer belangrijke treffers. Een hele spannende wedstrijd werd beslist in ons voordeel, 1-2 en nog 5 punten achter op koploper Alcides. De laatste wedstrijd was thuis tegen Meppel en eindelijk weer compleet na vele blessures werd deze wedstrijd een makkie. We wonnen met 3-1 en zijn geen moment in de problemen gekomen. Tim had met 2 treffers een groot aandeel in de winst. Alcides speelde vandaag gelijk, een heerlijke zaterdag zo voor de winterstop.

Wie er kampioen gaat worden in deze spannende hoofdklasse ligt geheel open. Alcides en JVZ zijn winterkampioen met 28 punten.... HZVV volgt op 1 punt, 27 punten en Genemuiden staat vierde met 26 punten. De rest volgt op grote achterstand, dat 1 van deze 4 teams kampioen gaat worden is duidelijk. Het beloofd dan ook een zeer spannende tweede competitiehelft te gaan worden.
De eerste competitiewedstrijd in 2014 staat op 18 januari gepland, thuis tegen Germanicus.
Nu lekker de zaal in en allemaal fit worden!

Namens de begeleiding van HZVV B1 allemaal fijne feestdagen en een gelukkig / gezond / sportief 2014!