F7 al vrijwel kampioen

HZVV

F7 al vrijwel kampioen

30 november 2013 - HZVV F7 staat met nog twee wedstrijden te gaan bovenaan in de 4e klasse van de najaarscompetitie. De directe concurrent, Havelte F1, heeft alleen van F7 verloren, maar heeft nog een wedstrijd meer te spelen. Mocht F7 de laatste wedstrijd tegen de huidige nummer 4 verliezen en Havelte geen punten meer morst, dan komen de ploegen naast elkaar te staan en is het doelsaldo bepalend voor het kampioenschap. Dus de opdracht van deze dag was het werken aan het doelsaldo.

Door Pieter van Slochteren

De Blesse F2 had de eer F7 te mogen ontvangen en als het even kon mee te helpen aan het doelsaldo van de Hoogeveense Toppers. Noël deed niet mee wegens Sinterklaas en zwemdiploma B, verder was iedereen aanwezig. Er werd gestart in de vertrouwde opstelling.

Om bijna half tien liet de leuke, jonge blonde vrouwelijke scheidsrechter De Blesse aftrappen. En gelijk nam HZVV het over. Beau pakte de bal af, vond Niek die met een steekpass Estevaõ vrij voor doel liet komen, 0-1. Een minuut later gevolgd door 0-2. Jael schoot in uit de rebound na een aanval van Esté en Merijn. Dit leek de goede kant op te gaan voor het doelsaldo, maar de volgende 10 minuten waren zonder doelpunten. Wel hadden Esté en Sander nog kansen. Ook Mick moest een keer aan de bak, maar zonder echt in gevaar te zijn. Esté werd met een sliding van achter onderuit gehaald. Even later kreeg hij zijn revanche toen hij de 0-3 er in schoot.  Gelijk erna schoot hij er bijna weer één in, maar dat werd een hoekschop. Esté nam deze zelf en bereikte Sander die de bal in het doel schoot, 0-4, het begon er weer op te lijken. Beau maakte even later de 0-5 en Noah de 0-6. Merijn had intussen begrepen de keeper dat veel ballen tegenhield, maar ze niet vast had, en ging voor doel staan wachten. Dat werd vlak voor rust beloond, Merijn scoorde de 0-7 toen een harde bal van Esté werd geblokt en bij Merijn terecht kwam. De Blesse mocht nog even aftrappen, waarbij Jael razendsnel de bal onderschepte en Esté goed bediende die de ruststand op 0-8 zette.

Na rust ging Niek op doel. Ook de Blesse wisselde van keeper. En even na tienen nam HZVV de aftrap voor de 2e 20 minuten. En weer in de 1e minuut volgde een doelpunt, Sander maakte 0-9 op aangeven van Esté. Een paar minuten later 0-10 knap ingeschoten door Noah na een lange solo (maar goed dat hij ook scoorde, er stonden drie medespelers vrij voor doel!) Een minuut later maakte Beau de 0-11 met een hard schot vanaf de rand van het doelgebied, nadat anderen te voorzichtig een poging hadden gedaan. De volgende minuut scoorde Jael nadat Mick de bal onderschepte en via Beau de bal bij Jael kwam. Het spel van HZVV, wat de eerste helft er zo verzorgt uit zag, werd steeds minder mooi. Nu het 0-12 en halverwege de tweede helft was, werd er nauwelijks nog overgespeeld en gingen de spelers steeds dichter bij elkaar voetballen. Iedereen wilde de bal het laatste zetje het doel in kunnen geven, zo leek het. Gelukkig en desondanks bleef het doelpunten regenen. Beau maakte 0-13 toen de keeper de bal niet goed uitschoot. Sander kreeg daarna een voorzet van Beau, die hij goed afrondde. Noah maakte de 0-15 en gelijk erna de 0-16. Dit doelpunt kwam voort uit een aanval van De Blesse. Jarno onderschepte de bal en behield het overzicht, hij zocht de zijlijn op en kon toen Noah bedienen die de rest zelf deed met onder meer een mooie schijnbeweging. Mick is gek op stiftballetjes. Zijn eerste ging maar net over. Nu lukte het hem wel. Noah onderschepte de aftrap van De Blesse en scoorde gelijk de 0-18. In de laatste minuut maakte Sander het laatste doelpunt uit een voorzet van Noah.

Eindstand 0-19. Een mooi resultaat en heel goed voor het doelsaldo, dat nu op +123 staat. Havelte heeft met 5-2 van Meppel gewonnen en heeft nu een doelsaldo van +64 (verschil dus van 59! met HZVV). Alleen theoretisch heeft Havelte nog een kans. Komt allen daarom volgende week massaal naar de kampioenswedstrijd van F7 thuis om 10:00 uur tegen Meppel!