F6 wint derby tegen Hoogeveen

HZVV

F6 wint derby tegen Hoogeveen

Hoogeveen - 11-06-2013

De opmerkingen en steken onder water begonnen al voor de wedstrijd, zoals het bij een beladen wedstrijd als deze normaal is. De "vuile coksen" staan bovenaan en de heren van Hoogeveen hebben te horen gekregen dat "de onzen" heel goed zijn, en dus dat ze goed hun best meten doen.

De mannen van F6 hebben bijna geen motivatie extra nodig, ze gaan elke week met plezier het veld in.

De Herfst is ingetreden en de temperatuur is navenant, heel koud bij een hoge luchtvochtigheid.
In het veld geen probleem ... daarbuiten zijn de handen diep in de zakken gestoken.

Na het eerste fluitsignaal is het al snel duidelijk dat dit een andere wedstrijd is dan de anderen. De tegenstander is goed en speelt netjes over. hierdoor golft het spel mooi op en neer en er worden mooie duals uitgevochten.

Dan komt opeens een mooie aanval over links en sacha ziet opeens de kas. Hij neemt de bal op de slof en schiet met een schitterende lob de bal in de verre hoek. 0 - 1 !!

Hoogeveen blijft gewoon voetballen en de partij is eigenlijk heel evenwichtig. Toch vind Sven na 10 minuten het net nadat hij heerlijk het 16-metergebied inliep en diagonaal schoot. 0 - 2 !

Tot de rust blijft het spel vervolgens op en neer gaan en komer er kansjs voor beide kanten. De verdediging met betonnen Dani en Guido houd mooi stand en Sem heeft eindelijk wat te doen. En HOE ! prachtige reddigen van onze keeper weerhouden de hogeveners van scoren.

Dan is het rust en die duurt niet lang., gouw weer beginnen voor we afkoelen.

In de 2e helf laat Owen zien waaarom hij zo waardevol is voor dit elftal door heel hard te werken op het middenveld en continu voor druk te zorgen. Quinten stuurt regelmatig Max en Sven op weg maar de afwerking lukt net niet.

Dan komt er, eigenlijk uit het niets, zomaar de tegengoal, en de "anslusstor" is daar. 1 - 2.
De mannen blijven echter goed doorgaan en dit resulteert in kansen maar nog niet in goals.
Dan schiet hun keeper iets te kort uit en Max bedenkt zich geen moment en schiet de bal met een prachtiche volley direct uit de lucht het netje in. 1 - 3.

Dan lijkt de wedstijd gespeeld en de overwinning op zak. De 3 belangrijke punten.

Sven vind het echter nog iet genoeg en legt er nog eentje in, voor de zekerheid zeg maar.

HZVV F6 heeft nu 9 wedstrijden gespeeld, 9 gewonnen en een doelsaldo van +91 !!
met nog 2 wedstrijden op het programma (tegen de nummer 8 en 11) kan de titel bijna niet meer aan ze ontsnappen.

En wat is de douche dan lekker warm.