HZVV 3 smult van zege en assist Tom Botter

HZVV

HZVV 3 smult van zege en assist Tom Botter

HZVV 3 blijft prima presteren zonder Erwin Mulderij. Terwijl de flamboyante verdediger al wekenlang op reis is, rijgt de R-Y Bestrating-brigade overwinning aan overwinning. In de tweede speelronde van de reserve tweede klasse A zette het elftal van de nog steeds onnavolgbare trainer Jaap de Jonge het dappere Fit Boys 2 eenvoudig aan de kant: 4-0.

Tom Botter zorgde met een fabuleuze assist onbetwist voor het absolute hoogtepunt van de middag. Nadat de spits met de even kleurrijke als foeilelijke schoenen het leder op sublieme wijze had teruggelegd, was het voor Arne ter Heide een koud kunstje om ruim voor het rustsignaal de vierde treffer van de thuisploeg binnen te schieten. Michel Slot betreurde het dat hij geen getuige was van dit doelpunt, maar dat hij op dat moment – bij afwezigheid van de parttimeleiders Ruben Tigelaar en Stefan van Dorst – voor het eerst in zijn roemruchte carrière de thee mocht verzorgen, vergoedde een hoop. ‘Dit geeft een extra dimensie aan het wissel zijn’, zei Slot na afloop over de primeur die hij beleefde.

Ook voor Marc Bekhuis was het een bijzondere wedstrijd. Het duel met Fit Boys 2 stond namelijk onder leiding van een (bejaarde) oud-klasgenoot van Backhome, maar dit Ter Heide.

Waar Sander van Zuthem, die lak heeft aan ‘samen uit, samen thuis’, een week eerder op bezoek bij TC De Weide 3 net een plaats in het Tennis Book of Rackets misliep, veroverde hij ditmaal wel een plek in de recordboeken. Nooit eerder smeerde een voetballer voorafgaand aan een competitiewedstrijd zoveel vaseline op zijn wenkbrauwen. Dezelfde reukloze vetachtige stof, gedistilleerd uit petroleum en teer, die door Duune voor geheel andere doeleinden wordt gebruikt, kon niet voorkomen dat de kwetsbare knie van centrale verdediger Niek Smit opnieuw ging bloeden na een prachtig getimede sliding. Aangezien het voormalige Kanon van Ane tevens werd geplaagd door een gekneusde heup, besloot speech & motivation manager/coach Nico Eshuis hem in de rust (terecht) te wisselen.

Ook Stefan Engberts bleef halverwege in de kleedkamer achter. Met twee doelpunten (1-0 en 2-0) had de Eindhovenaar niet alleen HZVV 3 op het juiste spoor gezet tegen Fit Boys 2, hij verdiende daarmee ook nog eens 2 euro. Robbert Dekker pikte eveneens een goaltje mee. Nadat de linkerspits over de bal heen maaide en het speeltuig vervolgens vloeiend met de hand meenam, scoorde hij met een fraaie lob over de (vliegende) keeper van Fit Boys 2, een collega van Gabri bij Fokker. Sindsdien gaat Robje als Lobje Dekker door het leven, maar dit Ter Heide. Na de wedstrijd, die een anonieme balsponsor kende (‘Als er maar betaald wordt’, aldus de Beer uut Alteveer), was iedereen het erover eens dat de treffer van de Held uut Kerkenveld in het niet viel bij de assist die Tom Botter even later afleverde.

De 4-0 ruststand was tevens de eindstand. Dat betekende dat doelman Ronald Hadders, de opvolger van de naar HZVV 1 overgehevelde Hidde Streutker, voor het eerst de nul hield bij HZVV 3.

Dit alles gebeurde onder toeziend oog van interimvlagger Anton Spitse, aan wie een ieder binnen HZVV een voorbeeld kan nemen. Iemand die ’s ochtends programmaboekjes vouwt, aan het begin van de middag vlagt en daarna – nog steeds met een brede glimlach – achter de bar staat, mag oprecht een ware clubman worden genoemd.

HZVV 3, dat tegen Fit Boys 2 in goede handen was bij (kraam)verzorger Herman van Zuthem, ontvangt zaterdag titelkandidaat ACV 4. Aangezien Erwin Mulderij ook deze week nog in het buitenland verblijft, zijn de roodwitten op voorhand niet geheel kansloos. ‘Maar het staat vast dat we een ijzersterke tegenstander treffen. Naar het niveau van ACV 4 hopen wij de komende jaren toe te groeien’, kent ook Zwedenganger Alek Nazareet de kracht van de ervaren Assenaren. De wedstrijd tussen de lijstaanvoerders begint om 12.30 uur.

HZVV 3-Fit Boys 2 4-0 (4-0)
1-0 Stefan Engberts, 2-0 Stefan Engberts, 3-0 Robbert Dekker, 4-0 Arne ter Heide.

HZVV 3: Hadders; Van Zuthem, Smit (Slot), Galema, Reynaert; Ter Heide, J. Bekhuis; Engberts (R. Benjamins), M. Bekhuis (Beumer), Dekker (Schonewille); Botter (Hussain).