HZVV B1 begint goed aan de competitie

HZVV

HZVV B1 begint goed aan de competitie

Op zaterdag 14 september stond de eerste thuiswedstrijd op het programma, tegenstander M.S.C B1 uit Meppel. Zowel HZVV als M.S.C waren de competitie begonnen met een overwinning. De Hoogeveners wonnen gemakkelijk met 0-5 van Germanicus en M.S.C. won verdiend van Flevo Boys met 2-1.

Op een regenachtig sportpark begon HZVV geweldig aan de wedstrijd, na 1 minuut voetballen was het al raak. Tim Mulder schoot met een prachtig diagonaal schot de rood-witten op een 1-0 voorsprong. En daarmee is eigenlijk bijna alles wel gezegd over de eerste helft want verder was er weinig te beleven. HZVV stond verdedigend uitstekend alleen er was te weinig beweging in de ploeg zodat er geen tot weinig kansen werden gecreëerd.

Ook de tweede helft kwam HZVV goed uit de startblokken, wederom na 1 minuut spelen een goal. Spits Dennis v/d Meulen draaide zich knap vrij op de 16-meter en vond de verre hoek, 2-0. Er zat veel meer beweging in de ploeg en dat leverde vele kansen op. Het viel op dat HZVV als team goed stond, de organisatie was prima en de gasten uit Meppel kwamen er dan ook niet aan te pas. Eerst maakte Jos Mensing na een pass van Nick Willems knap de 3-0. Enkele minuten later had Dennis v/d Meulen zijn tweede van de ochtend er in liggen en toen was de wedstrijd helemaal gespeeld. De kopjes gingen hangen bij M.S.C. en HZVV liep uit na een 6-0 overwinning door doelpunten van Roy Bisschop en wederom Tim Mulder. De laatste goal was trouwens prachtig, een geniale steekpass van Ruben met buitenkant rechts op Dennis en Dennis hield keurig het overzicht waardoor Tim de bal in het lege doel kon schuiven. Een prima seizoensopening van HZVV B1, 2 wedstrijden gespeeld 6 punten en een doelsaldo van 11 voor en 0 tegen. Volgende week spelen we weer thuis, Flevo Boys uit Emmeloord is dan de tegenstander. Aanvang 11:00 uur.