header-logo
 HZVV 3 wint van Fit Boys 3 ondanks gemiste strafschop

HZVV

HZVV 3 wint van Fit Boys 3 ondanks gemiste strafschop

Met zijn aanloop was niets mis. Erwin Mulderij zette drie afgemeten stappen vanaf de ‘zestienmeter’ naar de strafschopstip, alvorens hij het lederen speeltuig een ferme peer in voorwaartse richting gaf. De bal stoof weg, maar bereikte nooit het beoogde doel. De doelman van Fit Boys 3 dook de goede hoek in en keerde even zelfverzekerd als overtuigend de bijzonder zwak ingeschoten inzet van de beperkte HZVV 3-verdediger. ‘Mullie’, wiens fan Jan van der Hulst tot ieders spijt nog geen 1100 gooide, dacht de rebound te kunnen verzilveren, ware het niet dat hij het gezicht van de goalie voor een bal aanzag. Kortom, wederom geen doelpunt voor Erwin Mulderij én een bebloede lip voor de dappere keeper van de gasten uit Beilen, die niet op de steun van Pedrooooo Strijker konden rekenen. Ondanks de gigantische misser vanaf elf meter, die voor alle liefhebbers overigens haarfijn op video is vastgelegd, trok de lachende R-Y Bestrating-brigade de wedstrijd dik verdiend naar zich toe: 4-1.

Gelukkig waren de diva’s uit Hoogeveen, getraind door de onnavolgbare trainer/coach Jaap de Jonge, tijdens de wedstrijd een stuk scherper dan Nico Eshuis na afloop. De joker van HZVV 3 was na het douchen bij het inpakken van zijn voetbaltas zijn voetbalschoenen, scheenbeschermers, boxershort, sokken, shampoo, deodorant, kousophouders, trainingsjack en warmloopshirt vergeten. “Maar de handdoek zat wel keurig in mijn tas, hoor”, probeerde Eshuis het gezichtsverlies tevergeefs zo beperkt mogelijk te houden. "Ik weet hoe de steel in de vork zit”, liet hoofdsponsor Arnold Oude zich niet gek maken.

Het doet pijn om toe te geven, maar Esteban Dominguez, slechts 37 jaren jong, zorgde voor het hoogtepunt tijdens de eenzijdige wedstrijd op het hoofdveld van het meest imponerende sportpark van Hollandscheveld en omstreken. De Spaanse veteraan poeierde in de tweede helft de 3-0 via de onderkant van de lat tegen de touwen, waardoor het duel gespeeld was. Dominguez probeerde na het laatste fluitsignaal van de prima leidende arbiter Henri Kramer misbruik van de situatie te maken door direct opslag te vragen, maar balsponsor Salariskantoor Willems stak hier niet meer dan terecht een stokje voor. De specialist op het gebied van salarisverwerking en advisering schatte de hoge geluksfactor bij de inzet van de kale terriër op de juiste waarde in.

De overige HZVV-treffers kwamen op naam van Karlo Meppelink (2) en invaller Robbert Dekker, die na de wedstrijd zó geil was dat hij wel een pony van de weg af kon spuiten, maar dat Ter Heide. HZVV 3, dat in tegenstelling tot titelfavoriet DZOH 2 in voor- en tegenspoed een verslag van alle competitiewedstrijden maakt, treedt woensdag alweer in het strijdperk. Ditmaal is Sportclub Zweeloo 2 de niet te onderschatten tegenstander. De wedstrijd vangt om 19.00 uur aan. Hopelijk voelt Sander van Zuthem zich na zijn geslaagde uitstapje bij HZVV 2 (ondanks het jammerlijke eindresultaat) niet te goed om aan te sluiten bij de wedstrijdselectie van de afwezige parttimeleiders Ruben Tigelaar en Stefan van Dorst.

HZVV 3-Fit Boys 3 4-1 (2-0)

Scoreverloop: 1-0 Meppelink, 2-0 Meppelink, 3-0 Dominguez, 3-1, 4-1 Dekker.

HZVV 3: Streutker; Reynaert, E. Mulderij, Galema, Slot (Smit); Dominguez (Engberts), Ter Heide, Schonewille (Dekker), M. Bekhuis (R. Benjamins), J. Bekhuis; Meppelink (N. Eshuis).