Spel van HZVV E5 gaat vooruit

HZVV

Spel van HZVV E5 gaat vooruit

Hoewel de uitslagen van de laatste vier wedstrijden anders doen vermoeden, is duidelijk een verbetering te zien in het spel van de E5. Helaas werd maar één wedstrijd van de laatste vier gewonnen.

19 januari 2013

Op 19 januari moesten we tegen de twee koplopers: JVZ E4 en De Weide E5. Hoewel het op papier lastige wedstrijden zouden worden, waren we zeker niet kansloos. In een oefenwedstrijd in de eerste zaalronde werd met 2-1 van JVZ gewonnen. Keeper Mitchell was afwezig en dus werd het opgelost door veldspelers in het doel te zetten. Twee jongens van de E6, die vóór ons hun wedstrijden afwerkten, werden bereid gevonden nog even in de sporthal te blijven en met ons mee te doen.

De eerste wedstrijd was tegen De Weide E5. Stan zou deze wedstrijd het doel proberen schoon te houden. Doordat men in Elim voorliep op het schema, moesten we eerder beginnen dan gepland en blijkbaar hadden we te weinig tijd voor een goede voorbereiding. In het begin van de wedstrijd liep het niet zoals het zou moeten. We vergaten allemaal mee te verdedigen en gingen vol op de aanval. Gevolg hiervan was dat De Weide dankzij een paar simpele uitbraken binnen 6 minuten al op 0-3 stond. Hierna herpakte de E5 zich gelukkig wel weer. Toch werd het na een kwartier voetballen 0-4, na een knap wippertje over onze verdediging heen. Even later werd Gerben onreglementair gestopt. Hij kon gelukkig wel verder spelen en uit de vrije trap die hieruit volgde wist Suhar (die gelukkig wilde invallen omdat wij een speler miste) te scoren: 1-4. HZVV kwam in de eindfase van de wedstrijd beter in het spel, en had Stan nog een paar mooie reddingen. Maar de wedstrijd duurde veel te kort om orde op zaken te stellen. In de laatste minuut moesten we zelfs nog toezien hoe via een eigen speler de bal in eigen goal belandde na een hoekschop. Eindstand: 1-5 (Jongens uit de E6: bedankt voor het meespelen!)

De tweede wedstrijd was dus die tegen JVZ. Voordat deze wedstrijd begon werd door de trainers nog even verteld wat er wel en niet goed ging, zodat het de tweede wedstrijd beter zou gaan. En het ging ook wel beter. Rick v.d. K. stond deze wedstrijd op doel, maar hij was kansloos bij het eerste doelpunt van deze wedstrijd. In de derde minuut keken we al tegen een 1-0 achterstand aan. In minuut later werd het alweer 2-0: we stonden niet goed bij een hoekschop en lieten tegenstanders vrij staan bij de tweede paal. Maar er was nog een kwartier te spelen en dus werden de mouwen opgestroopt om er minimaal twee te scoren. Er kwamen kansen voor beide teams, maar het duurde tot de 19e minuut voordat Stan de hatelijke 0 van het bord haalde. Zijn doelpunt betekende tevens de eindstand: 2-1

2 februari 2013

Op 2 februari stonden weer twee wedstrijden op het programma. De tegenstanders waren Noordscheschut E4 en HH’97 E4. Mike en Stan waren vandaag afwezig. Het zoeken naar een vervanger ging dit keer iets moeilijker, maar toch vonden we Sharella bereid op het laatste moment om mee te doen. Zonder trainers waren we vertrokken naar Elim. We waren dit keer erg vroeg, maar dit pakte goed uit. Er was tijd genoeg om van te voren even te spellen, tikkertje en zo, waardoor iedereen automatisch een goede warming up had gedaan. Van tevoren werd nog op een paar puntjes gewezen door de leider: Een vrije trap mag bijvoorbeeld niet in 1 keer in de goal. Dus werd afgesproken dat als de plek er goed voor zou zijn, iemand een balletje naar Rick zou tikken en die zou op doel schieten. Blijkbaar hadden de spelers dit goed onthouden, want in de vierde minuut deed zich de ideale situatie voor. We mochten een vrije trap nemen, recht voor het doel. Gerben ging bij de bal staan, tikte de bal naar Rick en die haalde op zijn bekende manier hard uit: 1-0. In de tiende minuut werd het 2-0: Gerben zag ruimte voor een passje op de richting doel lopende Sharella. Ze kreeg hem op maat , aarzelde niet en schoot de 2-0 binnen. Niet veel later was het andersom: Jasper mocht de bal intrappen en zag Sharella vrij staan. Op haar beurt zag ze dat Gerben vrij liep en speelde de bal prima af. Gerben kapte een mannetje uit en zette met zijn schot de keeper op het verkeerde been: 3-0.

Er werd door iedereen goed gespeeld en er waren kansen te over. De verdedigers hadden het niet druk, maar wát ze moesten doen deden ze bijna foutloos. In de dertiende minuut kregen we weer een vrije trap, op bijna dezelfde plek als vanwaar de 1-0 werd gescoord. Dit keer was Sharella de aangever en was het weer Rick die hard uithaalde: 4-0. De kansen op een grotere uitslag waren er zeker, maar we hadden wat pech bij de afronding en sommige balaannames. Hierdoor bleef de uitslag op 4-0 steken, maar waren we allemaal zeer tevreden over het vertoonde spel.

HH’97 zou een lastiger tegenstander worden, maar als we hetzelfde niveau zouden halen zouden we ook tegen hun zeker niet kansloos zijn. We wisten dat we aan elkaar gewaagd waren, want de vorige wedstrijd tegen HH’97 eindigde in een 2-2 gelijkspel. En het werd wéér zo’n spannende wedstrijd. Al heel snel kwamen we op 2-0 achter. Maar we hadden nog ruim een kwartier om dit weer goed te maken. En goed ging het zeker! We vochten onszelf terug in de wedstrijd. We kregen kans op kans en in de 13e minuut was het Niels die de aansluitingstreffer maakte: 2-1 De eindfase was helemaal voor HZVV en HH’97 kon niets anders dan blijven verdedigen, met af en toe een uitbraak. Er waren prima kansen voor Rick H, Niels, Sharella, Jasper, eigenlijk voor iedereen, maar wonder boven wonder ging de bal er niet in. Helaas verloren we dus ook deze wedstrijd, maar als we hem met 2-5 hadden gewonnen had niemand er vreemd van opgekeken.

Jammer genoeg dus maar drie punten uit de laatste vier wedstrijden, maar het spel én de inzet die iedereen had schept vertrouwen voor de toekomst!

Walter Kamminga