header-logo
 Tiental HZVV 3 boekt op karakter overwinning

HZVV

Tiental HZVV 3 boekt op karakter overwinning

Ondanks een waslijst aan afwezigen (Karlo Meppelink, Erwin Mulderij, Joost Bekhuis, Dennis Galema, Niek Smit, Nico Eshuis, Edwin Kramer en parttime-leider Ruben Tigelaar, die het woordje parttime de laatste tijd wel erg letterlijk neemt) en een rode kaart voor doelman Matthijs Beumer heeft de trotse koploper HZVV 3 de achtste competitiezege te pakken. Op bezoek bij het stugge BSVV 2 trok het elftal van de wederom onnavolgbare trainer/coach Jaap de Jonge met hangen en wurgen een 2-1 overwinning over de streep.

Aangezien spits Arnold Oude, wiens zoon dol is op een balletje mayo, twee dagen voor de kraker in Bovensmilde tegen alle afspraken in het trainingsveld betrad, vond de enorme aquariumvissenfanaat zijn naam na het duel niet terug op de lijst met doelpuntenmakers. Het illustere duo Arne ter Heide en Esteban Dominguez kwam wel tot scoren. Zij schonken HZVV 3, met voor het eerst dit seizoen Matthias Mol in de gelederen, een geruststellend ogende 2-0 voorsprong bij rust.

In de tweede helft kwam de zege van de oergezellige R-Y Bestrating-brigade echter toch nog in gevaar. Kort nadat BSVV 2 de aansluitingstreffer had gemaakt, besloot HZVV 3-keeper Matthijs Beumer de bal in de middencirkel in zijn grijpgrage handen te pakken. Omdat deze merkwaardige actie moeilijk als aangeschoten hands beoordeeld kon worden, besloot de scheidsrechter van dienst de blonde goalie met een donkerrode kaart van het met bieten bezaaide veld te sturen. “Ik dacht echt dat ik nog in het strafschopgebied stond”, snapte Matthijs Beumer helemaal niets van zijn uitsluiting.

Daardoor moest HZVV 3 in de laatste twintig minuten niet alleen met tien man verder, maar moest er ook een nieuwe doelman gevonden worden. De ervaren middenvelder Marc Bekhuis stak als eerste zijn vinger in de lucht, maar omdat hij niet bij de lat kon, kwam hij niet voor de keepersfunctie in aanmerking. Maar dat Ter Heide.

Na een korte vergadering werd invaller Stefan Engberts als nieuwe sluitpost aangewezen, waarmee hij direct verzekerd was van een plaats in dit verslag. BSVV 2 voerde de druk flink op in de slotfase, maar met de Eindhovenaar onder de lat gaf HZVV 3 geen krimp. Tot grote vreugde van alles en iedereen die de ploeg van (kraam)verzorger Herman van Zuthem en parttime-leider Stefan van Dorst een warm hart toedraagt - en dat zijn nogal wat mensen - bleef het bij 1-2.

‘Gabri’ was in de slotfase zelfs nog dichtbij een derde HZVV-treffer, maar zijn inzet spatte uiteen op de kruising. Als tegenprestatie voor deze misser heeft de gekke Spanjaard heel HZVV 3 en andere belangstellenden uitgenodigd om komende zaterdag carnaval in zijn huis te komen vieren. Een geste die zeer wordt gewaardeerd. Dus als u niets te doen heeft… Overigens droeg de kale middenvelder tegen BSVV 2 ten onrechte de aanvoerdersband, want aan het begin van het seizoen was toch echt Sander van Zuthem benoemd tot derde aanvoerder achter Joost Bekhuis en Erwin Mulderij. Op dat lijstje stond de naam van Esteban Dominguez, vader van Jasmijn, pas op de vijfde plek.

Na afloop van het treffen met BSVV 2 barstte een verbale oorlog uit tussen de allesbehalve kleurloze doelmannen van HZVV 3. ''Ik ben de enige keeper van HZVV 3 die dit seizoen nog niet één keer is gepasseerd'', jubelde Stefan Engberts. ''Dat kan wel wezen, maar ik ben de enige keeper van HZVV 3 die dit seizoen al twee keer de nul heeft gehouden en bovendien een rode kaart heeft ontvangen'', glom 'Mattie' tijdens de derde helft, die vanwege de korte duur de naam naborrel niet mocht dragen. ''Er valt weinig te melden. De burgertrutjes gaan allemaal op tijd richting huis'', liet de eenzame nazitter Niek Smit dan ook teleurgesteld weten aan een geïnteresseerde supporter in Austin, Texas. "Ik ga ook naar huis”, voegde het ‘Kanon van Ane’ daar een kwartiertje later, nog ruim voor de klok van zessen, aan toe.

HZVV 3 heeft komende zaterdag geen verplichtingen op het voetbalveld. De eerstvolgende afspraak - het feestje in huize Dominguez niet meegerekend - staat genoteerd voor 1 december. Op die dag gaat het veredelde campingelftal op bezoek bij ONR 2, dat naar verluidt minimaal net zo lastig te bestrijden is als BSVV 2. De diva's uit Hoogeveen zijn dus gewaarschuwd.

BSVV 2-HZVV 3 1-2 (0-2)

Scoreverloop: 0-1 Ter Heide, 0-2 Dominguez, 1-2.

HZVV 3: Beumer; D. Lekatompessy, Van Zuthem, Ter Heide, Dekker; R. Benjamins (Slot), Dominguez; Mol (Engberts), M. Bekhuis, Schonewille; Olde.