HZVV F1 door winst bijna kampioen

HZVV

HZVV F1 door winst bijna kampioen

Op de koude maar zonnige zaterdagochtend van 17 november speelde HZVV F1 thuis tegen de jongens van HH’97 F1 uit Hollandscheveld. HH’97 begon de wedstrijd als de nummer 2 uit de competitie terwijl HZVV met 6 punten meer de nummer 1 positie bekleedde. De selectie onder leiding van de trainers Anco, Thom en Maurice was compleet. Danny begon als wissel, waardoor Ruben in de verdediging begon. Verder stond iedereen op z’n vertrouwde stek en iets voor negenen floot scheidsrechter Stefan voor de aftrap van de wedstrijd.

HZVV zocht vanaf het begin de aanval op. Toch duurde het zo’n drie minuten (erg lang voor F1) voordat de keeper van HH’97 voor het eerst moest optreden, wat hij goed deed. Na zes minuten spelen was HZVV voor het eerst succesvol. Kaan schoot de bal via de paal binnen en zorgde daarmee voor de 1-0. Even later nam HH’97 een hoekschop. Deze belande hard op de paal en kaatste het speelveld in waarna HZVV kon counteren. HH’97 kon deze aanval niet stoppen en Kaan maakte de 2-0. In de tiende minuut werd het al weer 3-0 uit een hele mooie aanval. Deze begon op links met Daan en Kaan, de laatste speelde Leon aan die op rechts stond. Leon zette voor op Tim die ‘m keihard in het doel schoot. Intussen kwam Danny er in voor Ruben.

In de laatste 10 minuten zakte het spel iets in. Uit een voorzet van Leon scoorde Daan in de 13e minuut nog de 4-0, maar daarna werd het spel wat slordiger. Ruben kwam in het veld voor Jasper, waarmee de verdedigers allemaal hun wisselbeurt hadden gehad. En Danny speelde tijdens het laatste deel van de eerste helft nog twee keer een hoofdrol. Eén keer greep hij heel goed in bij een aanval van HH’97. De tweede keer kreeg hij een vrije bal tegen omdat hij zijn tegenstander vastgreep. Na twintig minuten was de eerste helft voorbij met een comfortabele 4-0 voor HZVV.

Opgeladen met een beker ranja werd begonnen aan de tweede helft, waarbij Leon eerst aan de kant begon en Ruben voorin ging spelen. Hoewel HZVV vrijwel constant op de helft van de tegenstander voetbalde, kwam het niet tot echte kansen, vooral ook omdat de passes niet goed aankwamen. In de 6e minuut kreeg HH’97 wel een kans, maar Jerrian voorkwam met een sliding op de bal dat HH’97 kon scoren.

Na 8 minuten zorgde Ruben voor een opleving door de 5-0 te maken. En hij vierde zijn doelpunt met een sliding op de middenstip! Leon kwam er in voor Daan. Vijf minuten na het doelpunt van Ruben was het Leon die in de aanval ging. Op volle snelheid had hij aan een klein tikje genoeg om de keeper te passeren en de 6-0 te scoren. Een minuut later werd Kaan vastgehouden wat een vrije trap opleverde, niet ver van het doel van HH’97. Een mooie kans voor Tim die ‘m dan ook gelijk benutte en de stand op 7-0 zette. En ook Tim vierde zijn doepunt met een sliding. Daan kwam er in voor Kaan.

De laatste 5 minuten kreeg HZVV nog twee vrije trappen tegen en probeerde HH’97 nog een paar keer een tegenaanval op te zetten. Eén keer kwamen ze vlakbij. Jerrian zijn sliding was niet effectief genoeg, maar voldoende om Danny de bal goed weg te laten werken. Kaan kwam er nog weer in voor Tim. Op het aller laatst kreeg HH’97 nog een kans, maar het schot ging van dichtbij naast. In ‘blessuretijd’ zocht Daan de aanval nog eens op. Hij deed dat goed, hij bepaalde de eindstand op 8-0.

Met deze uitslag heeft HZVV 18 punten uit 6 wedstrijden met nog twee wedstrijden te spelen. De (nieuwe) nummers 2 en 3 hebben respectievelijk 10 en 9 punten uit 5 wedstrijden. Omdat HZVV F1 van beide teams heeft gewonnen is één punt voldoende om kampioen te worden! Eerst is er nog de bekerwedstrijd tegen Erica. Om daar kans tegen te maken zal F1 flink aan de bak moeten en beter moeten spelen dan vandaag tegen HH’97.