Drastisch gewijzigd HZVV A1 speelt gelijk tegen Alcides

HZVV

Drastisch gewijzigd HZVV A1 speelt gelijk tegen Alcides

Wat het aantal blessures betreft was er bij HZVV A1 voorafgaand aan de wedstrijd tegen Alcides nog niet veel positiefs te melden. Een extra tegenvaller was de griepmelding van Jarno en daarnaast ontbrak keeper Marcel als gevolg van een schorsing. De situatie was dus verre van optimaal en dergelijke dramatiek bij een HZVV A1 ontging zelfs mensenheugenis.

Door Goos Mol

Ook vanmiddag stonden Jesley en Maurice van A2 in de basis, evenals Dave van de B1, die dankzij de afgelastte wedstrijd van zijn team in de spits begon en z’n ploeggenoten Sander, Milan en John op de bank zag plaatsnemen. De speurtocht naar een sluitpost leidde de afgelopen dagen naar Hidde Streutker en al met al lagen er zo nog al wat overpeinzingen ten grondslag aan de totstandkoming van het HZVV A1 van vanmiddag.

Diverse wedstrijden in de regio gingen niet door en er was publieke belangstelling uit alle windstreken. Onder de toeschouwers bevonden zich twee oud HZVV jeugdtrainers, te weten Allart Bouw, vorig seizoen nog kampioen met HZVV A1, en Richard Hagedoorn, twee jaar terug nog trainer van HZVV B1. Ook enkele afgevaardigden van Staphorst A1 en JVZ A1 meldden zich achter de roodwitte dugout en wat is toch mooi dat zulke personen de weg naar ons sportpark weten te vinden.

Wat het duel betreft kende de niet-alledaagse combinatie van HZVV jeugdspelers een prima start, maar deed de ploeg zichzelf te kort door in de aanvangsfase de kansen niet te benutten. Uit een corner in de 13de minuut kwam de thuisploeg via Sander Hartman weliswaar op 1-0, maar opdat moment had de marge groter moeten zijn.

Een klein half uur lang was HZVV A1 de bovenliggende partij, totdat in de 30ste minuut een uitbraak van Alcides zomaar de 1-1 opleverde. Na de treffer kregen de bezoekers meer vat op het spel en vonden de Meppelers langzamerhand de kwetsbare punten. Het bleef tot de rust echter 1-1.

Ook na de pauze was het Alcides dat de aanvallende impulsen doortrok, maar dankzij goed keeperswerk van Hidde bleef de stand vooralsnog in evenwicht. HZVV A1 zag haar eerste mogelijkheid in de tweede helft pas na zo’n vijftien minuten spelen en dat was er meteen een van flink kaliber. Reza stevende alleen op het doel af, maar terwijl het legioen gereed stond om te juichen was doelman Bos van Alcides net iets slimmer dan de spits.

Vijf minuten later flikte Hidde hetzelfde 1 op 1 kunstje en vanaf dat moment acteerden onze heren gelukkig weer voor langere tijd op de helft van de tegenstander. Tien minuten voor het eind leek de beslissing te vallen toen Dave onderuit ging in de zestien en de bal op de stip belandde. Reza kreeg vanaf elf meter een herkansing en ditmaal was het wel raak. Terwijl HZVV A1 de 2-1 over de streep leek te trekken werd een te zacht terugspeelballetje de ploeg echter fataal.

Toch is het 2-2 resultaat gezien de omstandigheden, waarin ook alle bankzitters spelminuten kregen zo slecht nog niet. In afwachting van betere tijden bedanken we Hidde, A2 en B1 oprecht voor hun steun.

A.s. dinsdagavond oefent HZVV A1 om 20.15 uur thuis tegen Achilles 1894 A1

HZVV A1 - Alcides A1 2-2 (1-1)
Hartman 1-0, 1-1, Hosseini 2-1, 2-2