HZVV A1 pakt royale winst op VEV '67

HZVV

HZVV A1 pakt royale winst op VEV '67

Voorafgaand aan de derde speelronde bedroeg de buit van HZVV A1 drie punten. Dit resultaat kon er mee door, maar het betekende wel dat de mannen van coach Koppenol het er dit weekend tegen VEV '67 niet bij mochten laten zitten. De afgelopen midweekse oefenwedstrijd tegen Staphorst A1 (1-1) bood in ieder geval perspectief.

Wederom was er vandaag assistentie in de strijd. Het tweede team der A -junioren keerde vlak voor 15.00 uur met een 2-12 zege terug uit De Weide en met reeds drie punten in de pocket namen Maurice en Jesley plaats in de dugout van de A1. Deze bankbezetting gaf een geruststellend gevoel en dat was maar goed ook, want al in de 3e minuut van het duel moest Julian per brancard het veld verlaten. Tijdens een ongelukkige actie zorgde hij wel voor een dermate onrust in de 'vijf meter' dat een verdediger z'n eigen doelman passeerde, maar het resultaat naast de 1-0 voorsprong was tevens een vroege aftocht van de spits.

Toen Anouar even later ook nog eens op de grond bleef liggen leek het noodlot nabij, maar gelukkig kon de buitenspeler na verzorging weer verder. De roodwitten oogden na deze akkevietjes wat onzeker en kenden behoudens een schot voorlangs van Stefan ook nog een defensieve slapstick met Ingmar en Marcel in de hoofdrol. Beiden toonden bij een tegenstoot een wat ongecontroleerde timing, waarbij 'Pollie' met een uiterste graai nog net winnaar bleef in de situatie. VEV '67 nam tot die tijd twee corners en er was nog een enkele vangbal voor de HZVV goalie.

Na een half uur wedstrijd leek de tijd rijp voor een vervolgtreffer. Jarno werd door Nick het vrije veld ingestuurd en de Elimiet leek het leer van afstand langs de uitkomende keeper te schuiven. Dit gebeurde inderdaad, maar de bal belandde tergend tegen de paal. Vlak voor rust meldde de tweede treffer zich alsnog. Nadat Sander kort daarvoor nog rakelings naast het doel had gemikt speelde Reza een vrije bal vanaf de rechterkant laag in, en het was Yannick die met het laatste tikje z'n kompanen meer lucht gaf. Zo stond het na 45 minuten 2-0.

Ook het eerste kwartier na de pauze, waarin doelman Marcel na een botsing nog even langere tijd plat ging, kwam op naam van de thuisploeg. Pas vanaf de 60e minuut slaagde VEV er in enige druk uit te oefenen, maar HZVV A1 overleefde de Leekster inspanningen. De Heren van Koppenol bleven o.a. middels een beste redding van Marcel op de been en gooiden in de eindfase zelfs nog een dubbel slot op de deur. 5 Minuten voor tijd poeierde Reza met een vrije trap genadeloos de 3-0 in de uiterste hoek en tegen het laatste fluitsignaal combineerden Jarno en Chesron nog eens voorbeeldig door de laatste linies waarbij Sander het eindstation was voor de 4-0.

Door dit resultaat maakt HZVV A1 deel uit van een viertal ploegen die op slechts 1 punt achterstand liggen van koploper Viboa.

Meer info is te vinden op onze teampagina: http://hzvv-a1.jouwweb.nl/

Goos Mol