F3 4e op toernooi Pesse

HZVV

F3 4e op toernooi Pesse

Op 2 juni deed F3 mee met het toernooi van S.V. Pesse. Na een zware competitie zou het ook deze dag weer bikkelen worden voor de jongens. Ingedeeld in de poule voor F1-teams, werden de kansen voor een plek in de top niet hoog ingeschat, en terecht zou achteraf blijken.

De wedstrijden duurden een kwartier, zonder rust of wisselen van helft. Voor HZVV zaten er steeds twee wedstrijden tussen hun wedstrijden. Het was een stuk minder warm dan de week ervoor in Steenwijk. Net als in die laatste competitiewedstrijd was de ploeg niet geheel compleet. Niels kon niet en ook de trainers konden niet mee.

De openingswedstrijd werd gespeeld door de organiserende vereniging tegen onze jongens. SV Pesse F1 dus tegen HZVV F3. HZVV werd gelijk wakker geschut door Pesse. In dat kwartier werd maar liefst met 6-0 verloren. HZVV heeft in die tijd 2 kansen weten te creëren, maar dus zonder resultaat. Enige treffer van HZVV was een eigen doelpunt van Stan.

De tweede wedstrijd was tegen DZOH F2. Nu kregen onze jongens iets meer ruimte, maar ook deze tegenstander bleek, met name in het afmaken, een stuk verder te zijn. Het werd 3-0. Omdat het bij de goal van de tegenstander niet lukte, deden Mike en Rick allebei een poging op eigen doel. Gelukkig ging Mike zijn bal net naast en ging de bal van Rick op de paal.

De derde wedstrijd was tegen Hoogeveen F1. Kaan kreeg de opdracht om de spits van Hoogeveen te bewaken en moest dat de hele wedstrijd doen. En Stan ging op doel. De tactiek bleek goed te werken. De spits van Hoogeveen kort gehouden. De ene keer dat hij wel wist te ontsnappen, maakte hij daar ook gelijk maximaal gebruik van. Later in de wedstrijd maakte een meisje uit het team van Hoogeveen nog 2-0. Ze kreeg veel te veel ruimte en lobte de bal over iedereen heen. Ook meisjes kunnen voetballen, jongens!. Dus ook haar de volgende keer niet zoveel ruimte geven.

De laatste wedstrijd was tegen Wijster. Deze had vergelijkbare resultaten gehaald als HZVV, alleen waar HZVV met 2-0 had verloren, had Wijster dit met 4-0 gedaan. Nu ging Mike op doel. Daar kreeg hij spijt van, want behalve in het begin van de wedstrijd, waarbij hij gelijk een doelpunt om de oren kreeg omdat drie Wijstenaren bij een hoekschop niet werden gedekt, werd de rest van de wedstrijd bij Wijster op de helft gespeeld. Toch duurde het nog heel lang voordat uiteindelijk Stan er genoeg van had en de bal hard genoeg richting doel knalde. 1-1.

HZVV werd hiermee 4e in de poule van 5. Pesse was eerste en Hoogeveen tweede. Bij de prijsuitreiking kreeg elk team een beker en elke speler een medaille.