HZVV A1 kampioen!

HZVV

HZVV A1 kampioen!

In het zuidwesten van onze provincie hadden de liefhebbers van 'hét spelletje' al wekenlang toegeleefd naar zaterdag 28 april 2012. In dit weekend voorafgaand aan Koninginnedag kon men waarschijnlijk rechtstreeks getuige zijn van de ontknoping in de hoofdklasse P voor A-junioren. Agenda’s werden aangepast, verlofdagen ingepland, checklists afgevinkt, en dat allemaal om aanwezig te kunnen zijn bij de kraker tussen HZVV A1 en MSC A1, welke werd gespeeld op het Bentinckspark. Na 20 speelronden van bloed, zweet en tranen kon het onderlinge duel tussen de onbetwiste nummers een en twee van dit seizoen definitief de beslissing brengen. Omdat ook Heren 1 vanmiddag in een gunstig geval in eigen huis kampioen kon worden werd de pot van de A1-junioren gebombardeerd tot voorwedstrijd en hierdoor kon de meest heilige kavel op het sportpark misschien zomaar dubbele historie schrijven.

Tegen 11.30 uur stonden zo'n 150-200 toeschouwers (de betalenden niet eens meegerekend!) al een tijdje zenuwachtig te schuivelen toen het bericht binnenkwam dat de arbiter enigszins was verlaat. De vertraging liep op tot een half uur en terwijl de aanwezige vertegenwoordigers van de buurtclubs zich gekscherend uitlieten, zocht bij de naaste betrokkenen het spanningsvocht z'n eigen weg.

Een half uur later dan gepland nam het duel een aanvang en was het de vraag of HZVV A1 het goede spel uit de tweede helft van het bekerduel tegen 'd Olde Veste kon voortzetten of dat misschien het roemruchte 'katapulteffect' van MSC , zoals men in Meppel het lanceren van haar spitsen noemt, de doorslag zou geven. In ieder geval had HZVV A1 op voorhand aan een gelijkspel voldoende om de titel te pakken en lag de druk bij de gasten.

Maar van enige pressie van Meppeler zijde was vooralsnog geen sprake. Het was HZVV A1 dat prima uit de startblokken kwam en al in de 11e minuut op voorsprong geraakte. Na een lekkere pass van Kai had Julian vrij baan richting de MSC doelman, waarbij 'Jule' het hoofd koel hield en het leer beheerst in de touwen schoof. En dan geeft zo'n openingstreffer wel een heel lekker gevoel wanneer een ongekend groot aantal sympathisanten juichend de armen heft.

Even had het er de schijn van dat MSC orde op zaken wilde stellen. De ploeg zette wat aan en in de 18e minuut was er een antwoord. Binnen de zestien kwam Nick's verdedigende actie wellicht iets teveel van achter en ging z'n tegenspeler horizontaal. De bal belandde op de stip en het gevolg was een 1-1 stand op het scorebord.

Vreemd genoeg hield de ploeg uit Meppel het vanaf dat moment voor gezien. Of beter gezegd was het HZVV A1 dat toonde wie er nu eigenlijk aanspraak mocht maken op de titel. Slechts 3 minuten bleef de stand in evenwicht en daarna zou het 'geen wedstrijd' meer worden. In de 21e minuut bracht Bas U.W. Kai in stelling en lag de 2-1 (en tevens het 100e doelpunt!) keurig in het mandje. De Meppeler vlaggenist probeerde nog vergeefs het tij te keren maar de scheids was resoluut.

Na een klein half uur was de zaak zo goed als bekeken. Julian legde een perfecte pass achter de MSC defensie en de 3-1 bleek voor Reza een peulenschil. Voor rust scoorde de snelle buitenspeler nogmaals en zo zochten de mannen van Allart Bouw met een nimmer verwachte 4-1 voorsprong de theekan op.

Met het aftreksel van de Pickwick in het lijf ging HZVV op dezelfde voet verder. Na 50 minuten gaf Reza een balletje voor, waar Julian in de 5 meter goed doorzette en de 5-1 aantekende. Ondertussen kwam MSC niet verder dan een corner en een ongevaarlijke vrije trap en vijzelde HZVV de score nog maar eens op. Na 58 minuten zorgde Ingmar uit een corner van Reza voor de 6-1 en wat later prikte Inge ook z'n tweede binnen voor 7-1. Een strakke stuiptrekking (zeg dat maar eens 3x snel achter elkaar) van MSC was nog goed voor de 7-2 en hiermee zat het aandeel van de bezoekers erop.

Voor HZVV pegelde Julian nog eens tegen de onderkant van de lat en een prachtige actie van Jarno buitenom deed de bal bij Stephan belanden, die wederom z'n doelpunt meepikte. Met een verpletterende 8-2 zege op de enige overgebleven concurrent bevestigde de kersverse kampioen nog maar eens waarom het team, dikwijls bijgestaan door spelers uit de A2 en de B1, dit seizoen met kop en schouders boven de rest uitsteekt.

MANNEN PROFICIAT!

Goos Mol