HZVV zaal 3 laat overwinning glippen in topper

HZVV

HZVV zaal 3 laat overwinning glippen in topper

Sporthal Zwembadweg was afgelopen vrijdag het decor waar de topper tussen HZVV zaal 3 en Annen zaal 1 gespeeld werd. De inzet van deze avond was de koppositie in de competitie, want de ploeg die wint neemt de 1e plaats over van Schattenberg. Dit gegeven schepte natuurlijk mooie verwachtingen van de wedstrijd. HZVV moest het deze avond stellen zonder topschutter Glenn Kelly, hij kampt namelijk met een lichte kuitblessure. Michael Gort, speler van HZVV zaal 1, was zijn vervanger. Verder werd deze week bekend dat Bram Akse tot het eind van het seizoen de rol als teammanager op zich zal nemen. Akse was na een tal van sollicitanten de gelukkige en reageerde verheugd op zijn aanstelling. ‘’Het klinkt misschien als een cliché, maar dit is een droom die uitkomt. Ik volg de ploeg als sinds mijn 18e en ben groot supporter. Het zou toch fantastisch zijn als ik van dichtbij een eventueel kampioenschap of promotie zou mogen mee maken dit seizoen?’’ aldus een zichtbaar gelukkige Akse.

Om 20.30u mocht Annen de aftrap nemen van deze topper. Vanaf het begin waren het de bezoekers die het initiatief namen. Met verzorgd spel liet het de bal goed rond gaan en stelde HZVV goalie Michel Kikkert een aantal keren op de proef. Kikkert hield zijn ploeg in de eerste tien minuten van de wedstrijd met een aantal prachtige reddingen keurig op de been. Na twaalf minuten spelen kwam Annen echter verdiend op voorsprong. De sterk spelende spits (tevens aanvoerder) van Annen kreeg iets te veel ruimte en kon met een geplaatst schot Kikkert kansloos laten, waardoor HZVV tegen een 0-1 achterstand aankeek. Drie minuten later was het Johannes Pesoelima die de gelijkmaker wist te maken. Pesoelima kon met een schot in korte hoek voor de 1-1 zorgen. HZVV leek weer bij de les te zijn en vanaf dat moment ging het redelijk gelijk op tussen beide ploegen. Toch moest HZVV met een 1-2 achterstand de rust in, doordat Annen vlak voor rust de voorsprong weer nam.

In de rust werd besproken hoe de 2e helft in gegaan zou moeten worden. Moest er met druk naar voren gespeeld worden of moest de ploeg het geduld bewaren en meer vanuit de organisatie spelen? Na overleg besloot het te gaan spelen vanuit de organisatie en de kansen af te wachten. Dit zorgde voor de nodige rust in het spel van HZVV. De 2e helft begon de ploeg dan ook sterker dan de tegenstander. Het wachtte geduldig af en nam weinig risico’s. Dit leverde zo waar een doelpunt op. Timon Smeding kon op aangeven van Pesoelima met een geplaatste schuiver voor de terechte gelijkmaker zorgen, 2-2. In deze fase bleek de ploeg uit Hoogeveen de betere en kreeg het meerdere mogelijkheden. Annen mocht haar doelman dankbaar zijn, die met paar goede reddingen een achterstand voorkwam. Uiteindelijk kwam HZVV toch op voorsprong na een aantal keren dichtbij te zijn geweest. Robbert Dekker mocht uit een pass van Smeding voor de 3-2 zorgen.

Overigens nog een kleine rectificatie uit het vorige wedstrijdverslag wat betreft Dekker. Hij scoorde namelijk niet 4x, maar mocht zelfs 5x het doelnet van de tegenstander laten bollen. Na deze rectificatie hoopt de ploeg dat Dekker weer rustig kan slapen. Lang kon HZVV niet genieten van de voorsprong, want paar minuutjes later maakte Annen weer gelijk, 3-3. Toch liet de ploeg zich niet gek maken en bleef het geduldig spelen. Van beide kanten waren er mogelijkheden, maar was het HZVV dat wederom de voorsprong nam. Michael Gort zorgde met een prachtig schot in de kruising voor de 4-3. Gort zorgde hiermee voor een extra boost bij zijn teamgenoten. Annen ging na dit doelpunt met iets meer druk spelen. Door deze speelstijl kreeg het de gewenste gelijkmaker en stond er 4-4 op het scorebord. Vijf minuten voor tijd kwam HZVV echter weer langs zij via Dekker. Uit een goede tegenaanval kon Dekker via Samir Ismael voor de 5-4 tekenen en op dat moment was het absoluut terecht, want in die fase was HZVV de betere. Annen ging met nog meer druk naar voren spelen, HZVV goalie Kikkert weigerde mee te werken en hield zijn doel schoon. Door de gedurfde speelstijl van Annen kreeg HZVV twee grote mogelijkheden om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Eerst was het Christiaan Kooistra die een niet te missen kans van Ismael kreeg aangeboden, Kooistra was ietwat ongelukkig in de afwerking. De tweede grote mogelijkheid was voor Pesoelima. Die na een snelle tegenaanval tegen de doelman van Annen aan schoot. Vlak hierna sloeg Annen toe. Onoplettendheid in de defensie werd genadeloos afgestraft door Annen en de 5-5 was een feit. Een fikse aderlating voor de ploeg van teammanager Akse, want het verzuimde om de beslissende 6-4 te maken en in plaats daarvan kreeg het de gelijkmaker om de oren. Het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter volgde een minuutje later en bracht een einde aan een leuke en mooie open wedstrijd. HZVV had de overwinning binnen handbereik maar liet het toch uit de handen glippen, al moet gezegd worden dat de 5-5 gezien de gehele wedstrijd op zich terecht is.

Komende woensdag (29 februari) treffen de ploegen elkaar al weer, deze keer in sporthal Burgemeester Lambershal in Annen. De verliezer van dit duel lijkt (voorlopig) af te haken om de titel, terwijl de winnaar met De Weide lijkt uit te moeten maken wie kampioen gaat worden in de 3e klasse 04. De Weide wist namelijk met 3-10 bij Schattenberg te winnen en lijkt daarmee op voorhand de gedoodverfde favoriet. Ook omdat het een prima ploeg heeft die weinig weg lijkt te geven. Voor HZVV dus zaak om woensdag de overwinning te pakken!

Wedstrijd statistieken

Selectie: Kikkert, Kooistra, Pesoelima, Ismael, Smeding, Dekker en Gort.

Scoreverloop:

(1e helft)