HZVV 2 gaat met verlies winterstop in

HZVV

HZVV 2 gaat met verlies winterstop in

In de laatste wedstrijd voor de winterstop is HZVV 2 afgeslacht door Staphorst 2. Na de strafexpeditie op sportpark Het Noorderslag vulde de scheidsrechter van dienst een 8-1 eindstand in op het digitale wedstrijdformulier. Het elftal van trainer Ton Beumer schoot op alle fronten flink tekort en moet zorgen dat het bij de hervatting van de competitie op 11 februari 2012 een totaal ander gezicht toont. Het meest gevreesde reserveteam van Nederland grijpt zich vast aan vorig seizoen, waarin het na een dramatisch verlopen eerste seizoenshelft als herboren uit de winterstop kwam.

Leider Lars Erik Abbing weet de zware nederlaag in Staphorst aan de personele problemen. Dat was echter een zwak excuus, want uit de A- en B-selectie ontbraken slechts Esteban Dominguez, Bastiaan Blenkers, Mike Kelly, Joshua Leasa, Kevin Schonewille, Erwin Mulderij, David Eshuis, Mitchell Luchtenberg, Edward Eshuis, Maurice Mulderij, Rick Reins, Stefan Engberts, Willem-Jan van Dijken en Dennis Jurgens. "Waarschijnlijker is dat het verlies een gevolg is van het laagstaande zonnetje in Staphorst”, sloeg teammanager Arthur Benjamins weer eens de spijker op de kop.

Hoewel HZVV 2 – na zeven competitieduels op rij zonder zege – met een slecht gevoel de winterstop ingaat, is de situatie allesbehalve uitzichtloos. Het heeft zijn doelstelling (rechtstreekse handhaving) nog steeds volledig in eigen hand. "We moeten dus niet gaan doemdenken”, aldus middenvelder Martin Snippe, die binnenkort onder het mes gaat. "Tijdens het kerstdiner en de kerstborrel leggen we de basis voor een succesvolle tweede seizoenshelft, waarin we vooral in verdedigend opzicht beterschap moeten tonen. We hebben 41 goals geïncasseerd in 13 wedstrijden. Dat is véééééél te veel. Maar ook in balbezit zijn voldoende winstpunten te boeken. Kortom, er is veel werk aan de winkel, maar we gaan niet bij de pakken neerzitten".

Staphorst 2-HZVV 2 8-1 (6-1)

Doelpunt HZVV 2: Galema.

Opstelling HZVV 2: S. Boxma; J. Eshuis, E. Boxma, Van Zwol, Louhenapessy; Snippe (Uiterwijk Winkel), Galema; Elema, V. Tigelaar, Lekatompessy (Reza); Pesoelima (G. Kelly).