HZVV A1 maatje te groot voor hekkensluiter

HZVV

HZVV A1 maatje te groot voor hekkensluiter

Het volk had zich er niet eens zo mee bezig gehouden maar door de overwinning vorige week in Ter Apel zette HZVV A1 bijna onopgemerkt de eerste periodetitel op naam. Nadat bleek dat er dit seizoen daadwerkelijk drie termijnen te verdelen zijn was dit succesje na acht wedstrijden een feit. Met even zo veel zeges bleef HZVV A1 drie punten voor op MSC A1 en de ploeg van Allart Bouw is dus de eerste periodekampioen 2011/12 in de hoofdklasse P.

Dit weekend moest HZVV A1 in speelronde nummer negen op eigen veld aantreden tegen de nummer laatst SVBO A1. De zwalkende hekkensluiter bungelde met slechts twee punten onderaan de ranglijst en zag tot overmaat van ramp enkele weken terug ook nog eens trainer Hagedoorn (vorig jaar nog HZVV B1) opstappen. Een sportief weerzien met de oefenmeester na diens breuk met SVBO zat er voor de roodwitten vandaag dus niet in. Ondanks de perikelen had SVBO A1 zich in de vorige wedstrijd onder leiding van coach Anne Christ tegen De Weide A1 strijdbaar getoond en deze motivatie zou vandaag tegen HZVV A1 zeker worden doorgezet.

De bezoekers leverden inderdaad strijd maar HZVV A1 was duidelijk een maatje te groot. Binnen vijf minuten kreeg de thuisploeg al drie corners te nemen en in de 6e minuut was het vanuit de vierde hoekschop raak. Reza gooide de bal vanaf de vlag voor het doel en Bas U.W. schoot strak de 1-0 binnen. Even later trof Reza zelf de paal en na een kwartier wedstrijd verzuimde Julian 1 op 1 de voorsprong uit te breiden. Zo was het slechts wachten op de tweede treffer die halverwege de eerste helft viel. Jarno was het eindstation van een prachtige aanval vanaf de rechterkant en hij legde het leer keurig in de touwen voor de 2-0. Zo kon in ieder geval een toevallige tegentreffer geen roet meer in het eten gooien. Vlak voor de pauze was 'Priessie' ook nog eens betrokken bij het derde doelpunt toen hij Reza met een steekpass vrij voor de goal zette. Laatstgenoemde omspeelde eenvoudig de doelman en zo was de ruststand van 3-0 acceptabel.

Na de pauze vond een verdere belegering van de Barger Oostervelders plaats maar keeper Michel had waarschijnlijk de dag van z'n leven. Net na de pauze tikte de sluitpost al een beste kopbal van Santino via de lat het luchtruim in en ook in het verdere verloop behoedde hij z'n ploeg geruime tijd voor een nog grotere achterstand. In de 70e minuut kwam het toch tot een toevalstreffer voor de gasten. Randje zestien ging Bas U.W een luchtduel aan en de overigens prima leidende scheids wees tot ieders verbazing naar de stip. Aldus werd de zuidoosthoekse eer vanaf elf meter via de 3-1 gered. Na dit intermezzo hervatte HZVV de aanvalsvloed iets te vaak door het drukke centrum in welk gebied de ploeg echter nog geen FC Barcelona bleek te zijn. Via de flanken ging het beter en op aangeven van Reza maakte Julian de 4-1 en de mee opgerukte Stefan legde de bal nog eens terug op Bas U.W. die de 5-1 eindstand op het scorebord zette.

De topper tussen De Weide en MSC werd 1-3 waardoor De Weide, op plaats drie, 8 punten achterstand op koploper HZVV heeft opgelopen en MSC nog steeds op 3 punten staat. De Meppelers en de Hoogeveners ontmoeten elkaar aanstaande zaterdag op het sportcomplex aan de Ezingerweg en wellicht dat er dan een verandering in de marge tussen beide teams gaat plaatsvinden.

Goos Mol