Noordscheschut F3 - HZVV F3

HZVV

Noordscheschut F3 - HZVV F3

Na het debacle van de bekerwedstrijd tegen Hoogeveen F4 mocht onze F3 het op 29 oktober opnemen tegen Noordscheschut, de nummer 1na laatst in de competitie. Om kans te houden op de titel moet HZVV F3 werken aan het doelsaldo. Doelpunten scoren lukte de week ervoor niet, dus het was even afwachten of het nu wel weer lukte. Abuzar, meestal wel goed voor een paar doelpunten was helaas ziek. Gelukkig hebben we een goed samengesteld team, op een vaste keeper na, dus zonder Abuzar moet het ook wel kunnen. Dylan stelde zich weer beschikbaar voor de rol van keeper.

Om vijf voor negen liet de scheidsrechter de wedstrijd beginnen. Kaan had het vanaf het begin op zijn heupen en scoorde na 3 minuten het eerste doelpunt. Een 2e doelpoging van Kaan werd door de goalie van Noordscheschut gestopt door op de bal te gaan zitten. De derde poging was wel weer raak. Na zeven minuten was de stand 0-2. In de volgende aanval ziet Kaan goed dat Mike vanuit het achterveld mee naar voren kwam en om de bal vroeg. Het schot van Mike werd door de keeper gestopt door er weer op te gaan zitten! Inmiddels zijn we 10 minuten in de wedstrijd en heeft Dylan de bal maar één keer de bal van dichtbij gezien, zonder dat het echt gevaarlijk werd voor zijn doel.

HZVV blijft aanvallen, waarbij de aanvallen goed worden opgebouwd vanuit het middenveld met voornamelijk Nick en Niels. Allen blijven de doelpunten uit. Als na een mooie actie van Niels Leon de bal net langs de goal schiet, besluit Kaan het op een andere manier te proberen. Na een fantastische solo, waarbij hij iets van vier tegenstanders weet te passeren, rondt hij het mooi af. 0-3. HZVV zet het vizier nu weer scherp en vlak voor rust zijn het Kaan en Leon die binnen één minuut de stand op 0-4 en vervolgens 0-5 brengen. Vlak voor het rustsignaal weet Noordscheschut met drie spelers HZVV te verrassen. Jerrian en Dylan, die als enigen nog tussen de goal en de aanvallers in staan, weten de aanval toch nog af te slaan.

Na de rust ging Mike op doel. Verder ging HZVV door met waar ze voor rust mee geëindigd waren, namelijk op jacht naar doelpunten. Na twee minuten lukte het. Niels scoorde de 0-6 na een knappe aanval die hij zelf inleidde. Noordscheschut bedacht zich toen dat ze niet met dubbele cijfers wilden verliezen. Een eerste aanval kon Jerrian nog vroegtijdig stoppen. Een tweede aanval, waarbij Noordscheschut met vier spelers vrij kon komen, was voor Mike niet te stoppen. 1-6 na 30 minuten spelen. De volgende aanval was ook voor Noordscheschut, maar Mike wist de doelpoging te stoppen.

De laatste 10 minuten was het weer vooral HZVV die de aanval opzocht. Dylan, die met de aanvallen van Noordscheschut in het begin van de 2e helft erg ver mee terug was gekomen, probeerde het nu dichter bij het doel van de tegenstander. Z’n eerste schot op doel was meteen raak. De keeper, die al twee keer de bak wist te stoppen door er op te gaan zitten, was te laat en werd door Dylan gepoort. 1-7. Direct hierna kreeg Dylan weer een dot van een kans, maar helaas schoot hij deze keer tegen de keeper. Hierna lukte het Leon wel. Met een lekker schot, die we de laatste twee weken te weinig hebben gezien, gaf hij de keeper het nakijken. 1-8. In de hierop volgende aanval kwam Gerben mee op. Ter hoogte van het doelgebied kreeg hij de bal weer aangespeeld waarna hij met links! goed gemikt de keeper passeerde 1-9. Met deze stand en nog twee minuten te spelen verslapte de aandacht van HZVV weer even. In een rommelige situatie voor het doel van HZVV wist Noordscheschut hier goed gebruik van te maken en Mike te passeren. Eindstand 2-9.