Ook HZVV A1 door naar tweede bekerronde

HZVV

Ook HZVV A1 door naar tweede bekerronde

Vandaag stond de eerste knockoutronde voor de beker in de planning en HZVV A1 mocht op eigen veld aantreden tegen DESZ A1 uit Zwartsluis. Op voorhand een gunstige loting want met deze tegenstander uit de tweede klasse was er in ieder geval op papier genoeg niveauverschil om van een positief resultaat uit te gaan. De mannen van trainer Allart Bouw hadden een week terug tegen JVZ een prima tweede helft neergezet en vanmiddag liep het tegen de Zwartsluizers die dus doorgaans twee treetjes lager acteren volgens verwachting.

Nadat beide ploegen in het eerste kwartier slechts één schot op goal hadden gelost, begon in de 18e minuut het telraam te ratelen. Uit een mooie combinatie scoorde gelegenheidsspits Rick Nagtzaam de 1-0 en vijf minuten later trok Bas Oenema het strafschopgebied binnen om de 2-0 aan te tekenen. Op een kwart van de match was inmiddels de krachtsverhouding ook in de praktijk te zien en was duidelijk dat de roodwitten zich vanmiddag geen zorgen hoefden te maken.

Na zo'n half uur spelen lag de wedstrijd plotseling even stil. Tussen het groene gras bevond zich een vreemde zwarte streep van zo'n 1.75 meter lang wat bij nadere inspectie de scheidsrechter bleek te zijn die een horizontale pose had aangenomen. De fluitist was na een onhandige capriool op z'n hoofd geland maar kon gelukkig na verzorging en enkele teugen wonderwater getuige zijn van de 3-0 die op naam kwam van Reza. Dit was tevens de ruststand en het was slechts de vraag in hoeverre HZVV A1 de marge zou uitbouwen.

In het tweede bedrijf werd van dik hout planken gezaagd en beginnend met intervals van drie minuten liep HZVV A1 uit naar 6-0 door treffers van Julian, Reza en Stefan. Een kwartier na de pauze schoot Julian vanaf puntje zestien de 7-0 binnen en zette Santino uit een mooie aanval de 8-0 op naam. Halverwege het tweede gedeelte werd een schot van Julian eerst nog gepareerd maar was Reza in de buurt om via z'n derde doelpunt de 9-0 bij te schrijven.

Aan de roep om 10 treffers werd gehoor gegeven door Ingmar en op aangeven van Jarno tikte Julian ook z'n derde binnen voor de 11-0. Ingmar maakte met 12-0 ook een triootje vol en het slotakkoord van 13-0 klonk van de schoen van Jarno. DESZ A1 speelde naar beste kunnen en HZVV A1 deed wat het aan haar stand verplicht was. Voor de tweede bekerronde zal echter gegarandeerd een tegenstander van een ander kaliber worden geloot.

A.s. zaterdag gaan de boys sowieso voor een aanmerkelijk zwaardere dobber op bezoek bij de nummer vier van de reguliere competitie FC Ter Apel en zullen ongetwijfeld de zeilen extra moeten worden bijgesteld.

Goos Mol