Uit tegen WNBC ’09 te Nieuw Balinge

HZVV

Uit tegen WNBC ’09 te Nieuw Balinge

24 september was de eerste uitwedstrijd van dit seizoen. Om 8 uur verzamelden we op de parkeerplaats. Ondanks dat dit de eerste keer was dat we zo vroeg moesten aantreden was iedereen op tijd en konden we ook op tijd vertrekken.

Met een blauwe lucht en nog nat gras begonnen we om iets na 9 uur aan de wedstrijd. Nou ja, we. Tegenstander WNBC’09 begon met de aftrap en maakte meteen maar een doelpunt. 1-0 voor hun. Toen begonnen wij ook wakker te worden en kon het voetballen beginnen. Twee minuten na de 1-0 wist Abuzar met een mooie uithaal de gelijkmaker te scoren. Achterin bleef het wat rommelig. WNBC had ook een paar grote spelers die de bal goed vast wisten te houden. Amper 3 minuten na de gelijkmaker kwam WNBC weer of voorsprong. HZVV zocht direct weer de aanval op. Met enkele acties en uithalen van onder meer Niels, Nick, Mike en Abuzar leek de gelijkmaker elk moment te kunnen vallen. Dit duurde bijna 10 minuten totdat het eindelijk lukte. Na een rush van Mike vanaf eigen helft tot en met een schot op de keeper konden Nick en Kaan in de rebound de keeper passeren. Nick én Kaan? Ja, maar helaas telde dit maar als één doelpunt. 2-2 leek ons een mooie ruststand, maar daar dacht WNBC duidelijk anders over. Ze bleven aanvallen waardoor met name Gerben, Jerrian en Mike het heel druk kregen. De bal leek wel steeds automatisch naar het doel van HZVV te willen. Dylan wist met enkele knappe reddingen de tegenstanders te stuiten, maar helaas in de laatste minuut van de 1e helft scoorde WNBC toch de 3-2.

De tweede helft ging HZVV duidelijk op jacht naar de gelijkmaker. Ruim een kwartier lang was HZVV op jacht, waarbij achterin af en toe gevaarlijke gaten vielen. Acties van Kaan en Leon leidden tot niet meer dan een hoekschop en Kaan en Abuzar misten enkele grote kansen. De spanning bij HZVV was te snijden, zowel in het veld als bij de massaal meegereisde toeschouwers. Gelukkig lukte het WNBC ook niet om gebruik te maken van de gaten bij ons achterin, hoewel één bal tegen de paal belande. Blijkbaar was dit net het signaal wat we nodig hadden: Mike wist met een mooie actie de verdediging en de keeper te passeren en wist de stand weer gelijk te trekken. 3-3. Vrij vlot daarna volgden twee overtredingen op ons nabij de goal van WNBC. Bij de tweede overtreding, op Kaan, volgde een vrije trap. Abuzar schoot de bal strak in de korte hoek. De keeper was kansloos. Met nog 3 minuten te spelen volgden nog enkele kansen voor HZVV op meer, maar het bleef 3-4. Een beetje gelukkige en moeizame, maar knappe overwinning!