HZVV 2 goed uit startblokken

HZVV

HZVV 2 goed uit startblokken

HZVV 2 is uitstekend aan de competitie begonnen. Het elftal van de in de reserve hoofdklasse debuterende trainer Ton Beumer boekte in zijn openingswedstrijd een verdiende zege op d' Olde Veste '54 2 (2-3). In Steenwijk kwam HZVV 2 langzaam op gang, maar na een 1-0 achterstand deed het meest gevreesde reserveteam van Nederland zijn bijnaam weer eens eer aan. Via een prachtige aanval tekende linksback Samuel Hugen voor de gelijkmaker. Vervolgens zette uitblinker Stefan Engberts zijn ploeg nog voor het rustsignaal op voorsprong.

In het begin van de tweede helft zorgde Mike Kelly voor een 1-3 tussenstand. Daarna verzuimde HZVV 2 de score uit te breiden. Omdat d'Olde Veste'54 2 niet verder kwam dan een aansluitingstreffer, kon 'Ut 2e' toch gewoon de eerste drie punten bijschrijven (2-3). Een voortreffelijk resultaat tegen een ploeg die vorig seizoen in de top van de reserve hoofdklasse meedraaide.

Smetje op de zege van het enige team binnen HZVV dat op het hoogst mogelijke niveau acteert, was het geblesseerd uitvallen van Frekie Strijker en rechtsback Martin Snippe, die werd vervangen door de verdienstelijk spelende Jordi Eshuis. Laatstgenoemde was mede op advies van HZVV 3-trainer Jaap de Jonge aan de selectie toegevoegd. Overigens won De Jonge later op de dag naar eigen zeggen een heuse LTC TV.

"We hadden ons geen betere start van de competitie kunnen wensen”, blikte Stefan Engberts met een goed gevoel terug op de openingsmatch in Steenwijk, waar HZVV 2 eerder dit jaar nog 7-7 speelde. "Nu is het zaak dat we met beide benen op de grond blijven, want één zwaluw maakt nog geen zomer. Tegen Staphorst 2 zullen we zaterdag weer vol aan de bak moeten. We zijn gewaarschuwd, want vorig seizoen verloren we tweemaal in de competitie én in de beker van Staphorst.”

d' Olde Veste '54 2 - HZVV 2 2-3 (1-2).

Doelpunten HZVV: Hugen, Engberts, M. Kelly. Gele kaarten: Luchtenberg, Galema.

Opstelling: S. Boxma; Snippe (Eshuis), E. Boxma, Van Zwol, Hugen; Galema, Luchtenberg; Engberts, Huiskes, Strijker (G. Kelly); M. Kelly (Leasa).