HZVV veteranen 1 vergeten te scoren

HZVV

HZVV veteranen 1 vergeten te scoren

Twee speelrondes is de nieuwe 45+ of 7x7 competitie in de regio Hoogeveen nu onderweg. Het veteranen team van HZVV begint langzaam maar zeker op dreef te komen. De organisatie in het veld en de souplesse van sommige iets vast geroeste spelers wordt iedere week beter. In de eerste speelronde werd er met 2-0 verloren van Vitesse 63 en 1-1 gelijk gespeeld tegen ZZVV.

In de eerste wedstrijd van de tweede speelronde was HZVV veel sterker dan Zuidwolde. Er werd goed gevoetbald maar het ontbrak alleen aan doelpunten. Vanuit een sterke verdediging onder leiding van Albert Prins en snel schakelend middenveld met Jaap de Jonge als middelpunt werd Zuidwolde vast gezet. Helaas wisten de rood witten niet één van de vele kansen te benutten. Spits Otto v.d. Veen werkte erg hard en kwam daarom voor het doel net wat scherpte en kracht tekort om te scoren. Uitslag 0-0.

In de tweede wedstrijd van de avond speelde HZVV tegen HODO. Op voorhand één van de favorieten voor de titel. In een eerder treffen was HODO nog met 0-5 te sterk. Dit keer bood HZVV meer en beter tegenstand. Voornamelijk de dynamische rechterflank met Michel Manusiwa en Jules Ronkes speelde erg sterk. HZVV kwam nog wel met 0-1 achter door een verdekt schot van HODO maar ze lieten het hoofd niet hangen. HZVV ontregelde het combinatievoetbal van HODO met stevig defensief werk. In het bijzonder Dick Blokzijl liet zich een aantal keren gelden wat tot irritatie bij HODO leidde. De aanvallen van HZVV waren gevaarlijker en het kwam uiteindelijk verdiend op 1-1. Na een mooi combinatie over rechts met Otto v.d. Veen en Jaap de Jonge kwam de bal bij Hans Hooijer die beheerst binnen schoot. HZVV kreeg nog een paar kansen maar het bleef uiteindelijk 1-1.