HZVV B1 terug in middenmoot

HZVV

HZVV B1 terug in middenmoot

Waar vorige week nog gespeeld werd tegen de koploper stond vandaag de uitwedstrijd bij de hekkensluiter op het programma. Eindelijk weer eens tijd voor punten is dan de eerste ingeving maar de grillen van tegenstander De Tubanters gedurende de competitie gaven vooraf toch de nodige bedenkingen. En wat wil het begrip 'hekkensluiter' zeggen als je d'r zelf maar één plaatsje boven staat genoteerd? Misschien dat HZVV B1 wel gekoppeld was aan een 0-0-3 puntencyclus wat zou betekenen dat na twee 'zero points' op rij statistisch gezien vandaag weer zou worden gewonnen en de ploeg weer kon worden toegevoegd aan de middenmoot. Hoe dan ook, enig resultaat vandaag was zeer node. Voor de zesde zaterdag op rij was het prima voetbalweer dus wat dat betreft kon het een heerlijk middagje worden en omdat De Tubanters kampten met enkele schorsingen leek voor HZVV B1 vandaag een uitgelezen kans weggelegd om het puntensaldo op te schroeven.

Hoewel bij het begin van de wedstrijd de mannen in het roodwit dit besef schijnbaar niet hadden, want ondanks een licht overwicht verliep het allemaal veel te tam. Dit euvel werd al in de 8ste minuut afgestraft toen het middenveld veel te makkelijk de bal verloor. Hidde kon met een goede actie nog tot hoekschop redden maar vervolgens vloog de bal er vanaf de cornervlag zomaar rechtstreeks in voor de 1-0. Op zich was dit nog geen reden tot ongerustheid. HZVV B1 behield ook na de achterstand het meeste balbezit en twee minuten na de treffer zette Julian eerst Jarno en later Rick vrij voor de keeper, maar het vizier toonde nog een ruime afwijking. De meeste bezieling kwam vanaf de zijlijn vanwaar coach Kramer z'n mannen luidkeels aanspoorde tot iets beters. Enigszins stroef kwam er wat op gang en na een half uur wedstrijd viel de gelijkmaker. Rick die inmiddels het richtpunt had bijgesteld pikte in de 30ste minuut de bal op en omzeilde zowel verdediging als keeper en zette de 1-1 op het scorebord. Binnen 5 minuten lag ook nog eens z'n tweede treffer erin en voor de pauze bracht 'Rickert' via een rasechte hattrick de score op 1-3. Natuurlijk geschiedde dit niet zonder assistentie van Bas en Julian. Een heerlijke fout in de HZVV defensie werd niet door de thuisploeg afgestraft en zo werden de kleedkamers met een ongekende 1-3 tussenstand opgezocht.

De tweede helft draaide uit op een kansenfestival waarin Rick nog een penalty ( inclusief rebound ) om zeep hielp en pogingen van o.a. Julian, Stefan, Ingmar, Jarno, Bas ,Chesron en Marc geen resultaat opleverden. Met het gegeven dat in het voetbal van alles mogelijk is bleef de marge te lang op twee goals en pas in de 74ste minuut stelde Yannick met een mooie kopbal uit een corner van Matthijs iedereen gerust. Door deze 1-4 overwinning klimt HZVV B1 drie treetjes naar een 8ste plek in een competitie waar inmiddels voorzichtig een gaatje is ontstaan tussen het linker en rechter rijtje. Volgende week komt de nummer twee Grol B1 op bezoek en moet het mes weer tussen de tanden.

Goos Mol