ACV B2 - HZVV B1 (beker)

HZVV

ACV B2 - HZVV B1 (beker)

Na het verlies in het vorige bekerduel tegen 2e divisionist Emmen waarin het vertoonde spel gezien de omstandigheden toch tot tevredenheid stemde, moest dit weekend de laatste wedstrijd in de poulefase worden gespeeld bij ACV B2. Het B2 team van de Asser vereniging komt uit op hoofdklasse niveau en in tegenstelling tot de match bij Emmen (zie vorig verslag) kon HZVV B1 ditmaal met ' maar liefst ' 12 inzetbare spelers uit de selectie afreizen zodat er vandaag weer iets meer sprake was van een graadmeter.

Om 11.00 precies werd er onder een heerlijk zonnetje begonnen en vanaf de aftrap was duidelijk hoe de krachtsverhoudingen lagen. Al in de beginfase van de wedstrijd werd de toon gezet en schiep HZVV een aantal redelijke kansen die vooralsnog geen succes opleverden. In de 10de minuut was er de eerste kans van de thuisploeg in de vorm van een schot net over het doel van keeper Hidde en ook in het verdere verloop van de eerste helft waren de mogelijkheden van ACV B2 op slechts een hand, waarvan nog enkele vingers misten, te tellen. Hoewel het spel van HZVV nog enige onzuiverheden vertoonde zaten de mannen van coach Kramer er goed op en zo onderschepte Julian in de 12de minuut de opbouw van de Asser defensie en uit de assist schoof Rick de bal langs de doelman. 0-1. Gezien het overwicht duurde het eigenlijk nog te lang voordat in de 30ste minuut de 0-2 viel. Vanuit een verdedigende actie sprong de bal voor de voeten van Ingmar die zonder aarzelen vanaf zo'n 25 meter het leer hoog in de touwen joeg. Met deze tweede treffer was tevens de 0-2 ruststand bereikt en hiermee werden de verhoudingen nog zuinig uitgedrukt.

Na de pauze volgde hetzelfde spelbeeld en al in de 42ste minuut was het weer raak. Een prima spelhervatting van Hidde ging via Mathijs naar Rick die goed het overzicht behield en Jarno in stelling bracht voor de 0-3. HZVV raakte op stoom en in de 49ste minuut was het eerst nog eens Rick die zomaar de zestien binnen mocht lopen voor de 0-4 en nog geen twee minuten later kreeg Ingmar de bal lekker mee en lag de 0-5 in het netje. Halverwege de tweede helft acteerde de ploeg van coach Kramer wat minder gedreven en manifesteerden de Assenaren zich zelfs enkele malen gevaarlijk richting Hidde's grondgebied waar bij één van de aanvallen Julian op de doellijn assistentie bood om de nul te behouden. Inmiddels was het zonnetje verdwenen achter donkere wolken en meldde Pluvius zich op het sportpark. Bakken regen weerhielden de roodwitten echter niet van het neerzetten van de mooiste combinatie van de wedstrijd welke uitmondde in een voorzet van Bas op Ingmar die nogmaals de keeper kansloos liet en de 0-6 eindstand liet aantekenen.

Tenzij Noordscheschut in haar inhaalwedstrijd een onwaarschijnlijke 9-0 zege op Emmen weet te behalen is HZVV ondanks drie goede duels waarvan twee overwinningen uitgeschakeld in het bekertoernooi. Volgende week begint voorzichtig een nieuwe uitdaging in de Verre Oosten competitie met een thuiswedstrijd tegen Nunspeet B1.

Goos Mol