header-logo
 Teleurstellend gelijkspel op regenachtige bekeravond

HZVV

Teleurstellend gelijkspel op regenachtige bekeravond

Na de eclatante overwinning op stadgenoot De Weide 2 heeft HZVV 2 donderdagavond in het bekertoernooi teleurstellend met 2-2 gelijk gespeeld tegen FC Meppel 2. Via treffers van Mike Kelly en Jordi Beeksma kwamen de Hoogeveners halverwege de 1e helft op een 2-0 voorsprong, maar slordig uitverdedigen en knullig balverlies van Beeksma zorgden ervoor dat de gasten de opgelopen schade nog voor het rustsignaal konden repareren.

In de 2e helft werd het spel van HZVV almaar slordiger, hoewel er nog wel een aantal goede kansen werden gecreëerd. De scherpte die de ploeg afgelopen zaterdag zo kenmerkte tegen De Weide was nu echter ver te zoeken. In de tegenstoot was ook FC Meppel nog een paar keer dicht bij de winnende treffer, waarbij doelman Stefan Boxma zich vlak voor tijd onderscheidde door een harde en geplaatste kopbal knap over de lat te tikken.

Voor de eerste keer in de voorbereiding liet trainer Flip Vellinga zijn formatie in een 4-2-3-1 systeem starten. Dat resulteerde wel in veelvuldig balbezit, maar zorgde nog voor te weinig dreiging voor de goal. In de 2e helft was de veldzetting weer als vanouds, maar de uitvoering slordig en weinig geïnspireerd. Daardoor pakte FC Meppel 2 verdiend een punt en valt de beslissing in de poule zaterdag, wanneer HZVV 2 het thuis opneemt tegen Staphorst 2.

Vellinga was na afloop zichtbaar ontevreden over het spel van zijn ploeg. "We waren vanavond geen team. Ik vond ons aan de bal erg onrustig. We maakten veel verkeerde keuzes, waardoor we geen moment controle over de wedstrijd konden krijgen".

HZVV 2 - FC Meppel 2 2-2
1-0 Kelly, 2-0 Beeksma, 2-1, 2-2

HZVV: S. Boxma, Blenkers, Tigelaar, Galema, van Zwol, Beeksma, Bekhuis, E. Boxma, Leepel, Loof (Uiterwijk Winkel), M. Kelly (Louhenapessy)