header-logo
 Flevo Boys B2 - HZVV B1

HZVV

Flevo Boys B2 - HZVV B1

Na de daverende 11-0 zege van vorige week moesten de delegatie van HZVV B1 dit weekend vroeg uit de veren om in Emmeloord aan te treden tegen het enige tweede team uit de competitie Flevo Boys B2. Na zo'n uurtje toeren arriveerden de mannen van trainer Salomons op het sportpark Ervenbos en kon men de stramme benen strekken om zich voor te bereiden op de aftrap die om 10:30 uur zou plaatshebben. In de strijd tegen degradatie zouden de Flevo Boys waarschijnlijk het onderste uit de kan halen en hopelijk had HZVV B1 vorige week niet al haar kruit verschoten. Tijdens de warming up bemerkte men aan de zijde van de tegenstander wel enkele nieuwe gezichten en meteen rees de vraag of deze misschien een versterking zouden kunnen vormen aan het vijandelijk front. Maar al in de beginfase bleek deze veronderstelling gelukkig onterecht en het eerste kwartier verliep in aanvallend opzicht in ieder geval naar behoren. Terwijl er goed werd afgejaagd en Flevo Boys keer op keer de bal moest inleveren ontstonden er enkele goede kansen en leek HZVV de boel aardig onder controle te hebben. De enige gevaarlijke momenten voor eigen doel waren het gevolg van de timing van de roodwitte defensie die zij het door de wind enkele malen toch ietwat mis zat bij het beoordelen van de hoge bal.

In de 10de minuut drukte het overwicht zich uit in het doelpunt dat al vanaf de aftrap in de lucht hing. Een vrije trap van Jeff werd door Bas U.W. in de punt van de zestien aangenomen en met een prima lob verschalkte hij de uitgekomen keeper. 0-1. Geen vuiltje aan de lucht was de constatering en op naar de volgende treffer, ware het niet dat het bij de ploeg uit Hoogeveen vanaf dit moment toch wat moeizamer verliep. De vrij ruimtes werden amper meer benut, de beweging voorin verliep in trechtervorm en structuur was ver te zoeken.

Zo waagden de Flevo Boys zich steeds verder naar voren en in de 25ste minuut stond doelman Hadders zomaar oog in oog met een tegenstander. Gelukkig had deze in eerste instantie aan twee kansen niet genoeg om te scoren maar 5 minuten later was het wel raak. Ditmaal stonden er bij een hoge bal twee spitsen plotseling vrij voor Ronald en dat was er een teveel waardoor de gelijkmaker viel en er tevens met 1-1 werd gerust. Tot zover geen al te beste vertoning en in de tweede helft zou er wel iets moeten veranderen. Het begin van de hervatting was hoopvol met o.a. een beste inzet van Lorenzo en een bliksemreflex van de keeper van Flevo Boys die de stand voorlopig in evenwicht hield. Langzamerhand werd het tijd voor wat vers bloed binnen de lijnen en met succes want in de 50ste minuut kopte Ingmar een voorzet van Dyon prima binnen. 1-2. Weer 5 minuten later had het slot op de deur gekund toen Lorenzo en Santino samen richting het doel combineerden maar laatstgenoemde schoot net naast. Zo bleef Flevo Boys in het zadel en bleven de hartkleppen van de HZVV aanhang nog gieren tot 5 minuten voor het einde van de wedstrijd toen Reza met een prachtig afstandschot aan alle onzekerheid een eind maakte. Na de 1-3 ging het toch nog onverwacht snel en tikte Dyon een gepareerd schot van Lorenzo binnen naar 1-4 en kopte Julian in de laatste minuut keurig een voorzet van Reza binnen zodat de eindstand werd bepaald op 1-5. Noordscheschut won met dezelfde cijfers thuis van SC Erica dus is er weer geen verandering aan de top.

Goos Mol