Overwinningsdrankje geeft Supercocksen vleugels tegen zeurderige koploper (4-1)

HZVV

Overwinningsdrankje geeft Supercocksen vleugels tegen zeurderige koploper (4-1)

Dat een handjevol lichtelijk aangeschoten Cocksen ruim twintig minuten na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Heerenveense Boys (4-1) in kleedkamer 7 het kampioenslied aanhieven, was aan de ene kant genant te noemen, maar aan de andere kant ook wel weer begrijpelijk. Op het mooiste sportpark van Hoogeveen én omstreken liet HZVV 2 aan het begin van de zaterdagmiddag namelijk geen spaan heel van zijn zeurderige, Friese opponent, die na drie potjes aan kop gingen in de reserve eerste klasse. Het valt moeilijk te bewijzen, maar naar verluidt dankte het meest gevreesde reserveteam van Nederland zijn imponerende zege aan een voor het duel genuttigd overwinningsdrankje, waarvan het recept een groot geheim dient te blijven.

De wedstrijd tegen de zeurpieten uit Heerenveen stond in het teken van de wederopstanding van Mike Kelly, - met heel veel respect gesproken - een log gevaarte. De arbeidsschuwe aanvaller, net als Vincent Tigelaar eeuwige speelbal van hoofdtrainer Harold Bunzing, was tweemaal trefzeker, waarmee hij zijn dramatische optreden van de week er voor tegen het CVVO 2 van sterspeler Kuifje gedeeltelijk uitwiste. De eerste goal knikte Snelly, die zich overduidelijk afzette op een drammerige verdediger, goed binnen na een corner van alleskunner John Blom (1-0). Een belangrijk doelpunt, ook al was het natuurlijk jammer dat deze treffer niet kon tippen aan zijn roemruchte bananencurvekopbaldoelpunt in A1 (zie columns www.hzvva1.isonsteam.nl, red).

Met de uit de kantine zichtbare 1-0 tussenstand op het scorebord spoedde De Schout-brigade zich zeventien minuten over één naar het kleedlokaal. In de kleedruimte kwam trainer Flip Vellinga tot de conclusie dat het elftal van leider c.q. ronselaar Arthur Benjamins terug kon kijken op een goed rendement. De verdediging, bestaande uit Bassie, Jones - overigens familie van Bert, Albertje, Ome Wim, JosTi, Tim én Rubinho -, De Sponsor en Rubinho, stond als een huis. Het middenveld, met de koelbloedige Blom, de onverdroten Backhome en voetzoeker Maussie, troefden de zeikerige Friezen op alle fronten af, terwijl voorin Snelly en Stefan Wiersema, met ondersteuning van de herboren Emiele Koster, de klagende defenders van het naaiende Heerenveense Boys overuren bezorgden.

Bij terugkomst op het verre van kort geschoren veld 2 bleek Ali Fahrad de plaats ingenomen te hebben van Cijbus, die de bank bij HZVV 1 daarna nog moest warm houden. De spits van Syrische afkomst toonde zich een meer dan uitstekende vervanger van ex-junior Wiersema, maar verzuimde zijn invalbeurt met een doelpuntje te bekronen. Aan de coaching vanaf de kant lag het in ieder geval niet, maar elke keer als "Ali, rammen dan!" werd geroepen, dacht de geïntegreerde moslim aan eten in plaats van op doel te schieten.

Tot ieders verbazing kwamen de muggenzifters uit Friesland in het tweede bedrijf op gelijke hoogte met het team met de fraaist ontworpen website van Zuid-West Drenthe. Nadat Pedrooooo de wendbare Rubinho met een waza-ari tegen de grond werkte, kon een van de onzichtbare middenvelders van het continu mekkerende Heerenveense Boys de bal in het 7 meter en 33 centimeter brede doel tikken (1-1).

Dat was tevens het moment dat de Supercocksen het welletjes vonden. Het sterrenensemble van de sterke vlaggenist Spitse schakelde een paar tandjes bij en bepaald niet zonder succes. De gereïncarneerde Snelly bracht HZVV 2 weer aan de leiding met een kanonskogel die zelfs door het doelnet vloog (2-1). Vervolgens haalde Butragueño een lange neus naar zijn trainer door de derde treffer op onnavolgbare wijze te produceren (3-1). Zijn verbanning naar HZVV 3 zeven dagen daarvoor had de blonde god duidelijk weer op scherp gezet.

Het slotakkoord werd deze wedstrijd verzorgd door Frekie Strijker. De junior, waar een beetje voorzichtig mee omgesprongen moet worden, liet zien een neusje voor de goal te hebben door met zijn gouden linker de 4-1 aan te tekenen. Dat de dreumes vlak daar voor twee opgelegde kansen had gemist, waren de meeste omstanders op dat moment alweer vergeten, maar de razende reporter helaas niet. Desondanks klopt de wekelijks goed invallende, onstuimige Frekie duidelijk op de deur van het basiselftal.

Hoewel de zemelaars van Heerenveense Boys met een forse nederlaag huiswaarts werden gestuurd, viel de teleurstelling niet van hun gezichten af te lezen. Waarschijnlijk keken de zeurzakken ondanks het verlies terug op een geslaagde middag, omdat ze HZVV 2 drie gele kaart hadden aangesmeerd. Chapeau! Jammer genoeg, vooral voor de aanvoerder en de (onwaardige) nummer 10, valt er met matennaaierij echter geen punten te verdienen.

De Supercocksen uit Hoogeveen, Meppel en Amsterdam zetten komende zaterdag alles op alles om hun ongeslagen reeks van twee wedstrijden voort te zetten tegen Zeerobben 2. In Harlingen brengt een van beide ploegen om 14.30 uur voor het eerst beweging in de wedstrijdbal.

HZVV 2 - Heerenveense Boys 4-1 (1-0)
1-0 Mike Kelly, 1-1 D. Rammerd, 2-1 Mike Kelly, 3-1 Emiele Koster, 4-1 Frekie Strijker.

Scheidsrechter: Berend Uikje (Ned).

Gele kaart: Bassie, Frekie en Jones (HZVV 2), Zacharias Eurpiet (Hoerenveense Boys).

Opstelling HZVV 2: Stredro Pijker; Blassie Benkers, Tincent Vigelaar, Gennis Dalema , Tuben Rigelaar; Blohn Jom, Barc Mekhuis (Strekie Frijker), Kemil Oster (Frin Edwoma), Muurice Malderij; Wefan Stiersema (Fali Ahrad), Kike Melly.

Bijzonderheid:

1. Pedrooooo keept voor rust foutloos
  2. Rubinho heeft ditmaal niet de behoefte om een pony van de weg af te spuiten.

Quotes van de Dag

Snelly: "Dat staat boven water!"

JosTi: "Dat heeft niets met voetbal te maken!"

Flip: "Dan moet je een keer met twee ogen kijken!"

Backhome: "Is het shirt van Snelly apart gewassen? Die is als enige gekrompen!"