HZVV vergeet kansen te benutten tegen Ter Apel

HZVV

HZVV vergeet kansen te benutten tegen Ter Apel

TER APEL - De oefenperiode leverde HZVV nog geen zege op en ook in het bekertoernooi kwam de ploeg van trainer Tino Stoop niet tot winst. Tegen de kersverse zondag eersteklasser Ter Apel ?96 gingen de Hoogeveners met 1-0 onderuit en dat was tegen alle verhoudingen in. De gasten waren gedurende het grootste deel van de partij de betere ploeg, maar het probleem was het benutten van kansen. Elf goede kansen waren niet aan HZVV besteed, terwijl de thuisclub een van de weinige counters wel verzilverde. De nederlaag was voor het zwaar gehavende HZVV onnodig en het kan zich gaan opmaken voor twee aantrekkelijke bekerwedstrijden tegen de topploegen ACV en WKE.

Door Reinier de Boer

Trainer Tino Stoop moest voor het duel met Ter Apel fors schuiven in zijn elftal, omdat er nogal wat spelers ontbraken. Edward Eshuis, David Eshuis, Dennis Blokzijl, Vincent Tigelaar en Edwin Meppelink waren afwezig. Daar kwam nog bij dat Maurice Mulderij al na een half uur moest uitvallen wegens een blessure. Daardoor stond er een sterk gewijzigd elftal binnen de lijnen. De achterhoede was geheel nieuw met Bastiaan Blenkers, Arne ter Heide, Erwin Mulderij en Maurice Mulderij. De voorhoede bestond uit Stefan Wiersema en Mike Kelly met Robert Jan Thalen daarachter. Tino Stoop is bezig met het opbouwen van een nieuwe ploeg en dat vergt tijd. Stoop kon tevreden zijn over de eerste helft. De ploeg combineerde goed en liet enkele knappe aanvallen zien. Het enige onderdeel dat enigszins achterbleef was het benutten van kansen. Voor rust kreeg HZVV zo?n vijf 100% kansen, maar de koelbloedigheid liet te wensen over. Daarbij stuitte het regelmatig op de uitblinkende doelman Brian de Jonge, die zijn ploeg menigmaal op de been hield.

Al na vijf minuten had HZVV met 0-2 voor kunnen staan, maar Robert Jan Thalen en Mike Kelly misten maar net. Aan de andere kant moest HZVV beducht zijn voor de snelle uitvallen van de thuisclub via de twee spitsen Arjan Norder en Arjan Wiegers. Norder had in de beginfase ook kunnen scoren, maar tussen twee verdedigers in schoot hij over. Daarna bleef HZVV de betere ploeg, maar pas na een half uur kreeg het de derde kans via Mike Kelly, die na een fraaie combinatie net naast schoot. Daarvoor moest doelman Ferry Oostra een inzet van Arjan Wiegers pareren. Na een vrije bal van Rob van der Sleen schampte de bal het hoofd van Robert Jan Thalen, waardoor de bal voorlangs rolde. HZVV vond elkaar goed en vooral Maurice Mulderij zorgde door zijn snelheid voor gevaar aan de linker kant. Het was jammer voor de gasten dat hij na een half uur wegens een blessure aan het dijbeen niet verder kon. Vlak voor rust kwam HZVV bijna op voorsprong na een knappe combinatie tussen Rob van der Sleen, Stefan Wiersema en Frank Strijker, maar opnieuw lag doelman De Jonge dwars.

Na de thee startte Ter Apel zeer aanvallend en HZVV moest even terug, maar kansen leverde dat vooralsnog niet op. De eerste kans was namelijk voor HZVV via een counter, maar Stefan Wiersema zocht het doel te hoog. Even later speelde Ferry Oostra de bal in de voeten van Arjan Wiegers, die veel te lang wachtte, waardoor de kans verloren ging. In de tweede helft had HZVV wel meer balbezit, maar de combinaties liepen minder vlot dan in het eerste bedrijf. De thuisclub wachtte af en gokte op een uitval en die kwam na een kwartier. Arjan Wiegers kon ongehinderd voorzetten en Arjan Norder kon totaal vrijgelaten koppend de hoek uitzoeken. Deze treffer viel onverwacht en Ter Apel trok zich nog verder terug op eigen helft, waardoor de HZVV-ers weinig ruimte kregen. Toch kwamen er kansen. Stefan Wiersema legde breed op Mike Kelly, wiens schuiver door Brian de Jonge met de voet werd gestopt. Stoop bracht Nico Eshuis voor Mike Kelly en Danny Boland voor Stefan Engberts binnen de lijnen. Ter Apel probeerde uit alle macht de voorsprong tot het einde vast te houden. Regelmatig lagen spelers van de thuisclub minutenlang wegens blessures op de grond. De wedstrijd lag in de slotfase dan ook regelmatig stil en de tijd begon voor HZVV te dringen. De ploeg had de winst nog kunnen pakken, want het schiep zich in het laatste kwartier nog vier opgelegde kansen via Nico Eshuis en Frank Strijker, maar Brian de Jonge sleepte zijn ploeg ongeschonden naar het einde.

Morgenavond (dinsdag) speelt HZVV de tweede bekerwedstrijd thuis tegen ACV uit Assen. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

Ter Apel ?96 - HZVV 1-0 (0-0)
58. Norder 1-0.

Scheidsrechter: Schlimbach.

Geel: Slagveer, Schoenmaker (Ter Apel).

Toeschouwers: 150.

HZVV: Oostra; Blenkers, E. Mulderij, Ter Heide, M. Mulderij (28. Engberts 70. Boland); Hulst, Strijker, vd Sleen, Thalen; Wiersema, Kelly (64. N. Eshuis)