HZVV A1 verliest topper in eigen huis

HZVV

HZVV A1 verliest topper in eigen huis

HZVV A1 mocht dit weekend aantreden tegen nummer 1 VV Raptim. Raptim die alle wedstrijden tot nog toe winnend af wist te sluiten wist dat het vandaag zijn koppositie kon kwijt raken aan HZVV A1. Een beladen duel, waar HZVV A1 goed aan begon. Toch waren de eerste tien minuten geen pretje voor het team van Rudy Loovers. Zo werd Kevin na zeven minuten gewisseld omdat zijn knie in een duel geraakt werd. De linksmid kon niet in de benen komen waardoor het einde wedstrijd was voor de middenvelder. Kort daarna had HZVV weer een tegenslag te verwerken, Bertin Kiers probeerde op snelheid langs de rechtsback van Raptim te komen maar die vloerde de aanvaller die de klap opving met zijn arm waardoor zijn kwetsbare schouder opnieuw uit de kom schoot. Na een kleine tien minuten stond de hele formatie aan HZVV zijde geheel anders, zo maakte Melvin zijn rentree. De verdediger kreeg afgelopen donderdag groenlicht van de verzorger waardoor Melvin zijn tweede wedstrijd van het seizoen heeft kunnen spelen na een lastige blessure in het bovenbeen. Mario Todorovic die Kevin verving heeft afgelopen week te maken gehad met griep, dit was duidelijk te zien, Mario was nog niet op volle kracht. Toch was het niet te merken aan het spel van HZVV, de rood-witten speelde met veel druk naar voren waardoor Raptim genoodzaakt was de lange bal te spelen. Het goede spel resulteerde in een doelpunt, een goed voorgegeven vrije trap werd prima in de korte hoek gekopt door Xavier Hussain, 1-0.

Na rust leek er niets aan de hand voor HZVV. Raptim cre?erde amper een kans maar had wel minder tegenstand dan in de eerste vijfenveertig minuten. De wedstrijd verliep in de tweede helft rommelig, weinig voetbal van beide kanten maar het was beslist geen saaie vertoning op het sportpark van HZVV. Hoe verder de wedstrijd vorderde hoe minder HZVV aan voetballen toe kwam, de wedstrijd kende meer duels waar het fysiek sterke Raptim duidelijk van profiteerde. De tweede helft kende een prachtige goal aan Raptim zijn kant. Glenn Kelly maakte een domme overtreding op het randje van de zestien die prachtig in de rechterbovenhoek werd gewerkt door de nummer tien van VV Raptim. HZVV was even de kluts kwijt en kende een moeilijke fase in de wedstrijd. Toch wist men hier en daar kansen te cre?ren alleen vergat men hier net als in de eerste helft goed mee om te gaan. Wat HZVV niet lukt, lukt Raptim wel, namelijk scoren. De Coevordenaren kregen een hoekschop toegewezen die slecht weg gewerkt werd door de defensie van HZVV waardoor een invaller van Raptim de beslissende treffer wist te maken, 2-1. Wat de scheidsrechter echter ontgaan is dat Joeri de Jonge gehinderd werd om het schot te kunnen blokken.

Door deze overwinning van Raptim A1 staat het vijf punten los van de nummers twee(DZOH) en drie(HZVV). Volgende week staat er geen wedstrijd gepland voor de manschappen van Rudy Loovers. Die week erna mag HZVV naar Emmen afreizen om daar zijn duel tegen Drenthina af te leggen, aanvang; 11:00 uur.

Opstelling HZVV A1: Jordy Kroesen; Gertjan Stevens, Joeri de Jonge, Glenn Kelly, Daniel Lekatompessy; Mattias Mol, Jan Jaap Uiterwijkwinkel, Kevin(Mario Todorovic 7?), Xavier Hussain(Niels 75?); Bertin Kiers(Melvin Praamsma (9?), Rik de Jonge.

Scoreverloop: 1-0 Xavier Hussain, 1-1, 1-2

Gert Jan Stevens