Kostbare zege HZVV op CVVB

HZVV

Kostbare zege HZVV op CVVB

HOOGEVEEN - De opluchting bij HZVV na afloop van het duel met CVVB uit Bedum was enorm. De ploeg van trainer Bert Scholing behaalde een verdiende 2-1 overwinning en die drie punten koesterden de Hoogeveners. In een rommelig en vrij hard duel waren de kansen duur en maakte HZVV na een 2-0 voorsprong het tien minuten voor tijd nog onnodig spannend en kwam CVVB op 2-1. HZVV behield de voorsprong en nam meer afstand van ploegen als Blauw Wit, Viboa en Drachtster Boys.

Door Reinier de Boer

Voor de wedstrijd was de spanning bij HZVV voelbaar, want de spanning onderin is groot aangezien nog een vijftal ploegen in aanmerking komt voor een p/d-plaats. HZVV zou dus moeten winnen om afstand te kunnen nemen van de tiende plaats en dat gebeurde. De ziekenboeg is vrijwel leeggelopen, alleen Frank Strijker en Vincent Tigelaar zijn nog niet hersteld. Bert Scholing kon weer beschikken over Robert van den Berg en Rob van der Sleen begon op de bank en kwam het laatste half uur in actie. De thuisclub startte achterin met drie verdedigers, waardoor op het middenveld een overmacht gerealiseerd diende te worden. Die opzet slaagde redelijk en verdedigend gaf HZVV weinig weg al was het in de slotfase nog even dreigend. De meeste kansen waren voor HZVV en CVVB kreeg slechts een mogelijkheid. Verder was het een hard duel dat op het scherpst van de snede werd uitgevochten met een scheidsrechter, die de vaart uit de wedstrijd haalde door soms pietluttig te fluiten en sommige harde overtredingen niet bestrafte. Vanaf het beginsignaal waren er de nodige irritaties en de spelers accepteerden weinig van elkaar. HZVV-trainer Bert Scholing was na afloop logischerwijs erg blij met de kostbare drie punten. ?Een mooie overwinning, waardoor we nog meedoen om de derde periode al is dat niet het belangrijkste. Het was een goede teamprestatie. De uitvoering was net voldoende en we waren de terechte winnaar. We hebben veel strijd geleverd en dat moet ook tegen CVVB. Na rust hebben we vergeten te voetballen. Nu de groep bijna weer compleet is zie je het vertrouwen weer terugkomen en zitten we op een behoorlijk spoor?.

Tegen een vrij verdedigend spelend CVVB was het voor HZVV een enorme opsteker dat het al vroeg de leiding nam. Nadat CVVB in de eerste tien minuten meer in balbezit was betekende de eerste goed lopende aanval van de thuisclub direct de voorsprong. Na een pass van achteruit kopte David Eshuis naar Edward Eshuis, die vanaf de rand van het strafschopgebied doelman Ren? Homan met een listige schuiver kansloos liet. Daarna bleven de beste kansen voor HZVV, maar kwam de ploeg goed weg toen Robin Beukema van dichtbij tegen Arjan Kleine aanschoot. De wedstrijd kenmerkte zich door veel overtredingen en bij vrijwel elke beslissing van arbiter Van der Wielen uit Veenendaal kreeg de man in het zwart commentaar. Ook de spelers accepteerden weinig van elkaar en ontstond er een vervelende sfeer in het veld. HZVV wist elkaar redelijk te vinden, maar het bleef bij drie kansen, waarvan Edward Eshuis er een benutte. De andere twee miste broer David.

Na rust probeerde CVVB wat meer druk te zetten op de defensie van HZVV en na tien minuten kreeg het de eerste kans van de wedstrijd via Pieter van der Zee, die van dichtbij over kopte. De tweede helft liet rommelig voetbal zien en weinig gelukte combinaties. Beide ploegen konden de bal niet lang in de ploeg houden en leden veel balverlies. Na een uur maakte Rob van der Sleen zijn rentree na dertien weken wegens een blessure aan de kant te hebben gestaan en hij verving Robert van den Berg. In deze fase nam HZVV meer het initiatief en cre?erde steeds meer dreiging. Tot twee keer toe kon David Eshuis koppend gevaar stichten, maar beide keren stond keeper Ren? Homan op zijn post. Het bleek uitstel te zijn, want even later maakte Edward Eshuis een zeer curieus doelpunt. Uit een corner draaide de spits de bal ineens in het doel en Ren? Homan raakte de bal nog wel, maar kon het leer niet keren. Daarmee leek de wedstrijd beslist, want CVVB bracht aanvallend weinig opzienbarends.

Edward Eshuis had bijna opnieuw succes met een corner ineens, maar deze keer raakte hij de paal. Totaal onverwacht werd het tien minuten voor tijd ineens weer spannend toen Robin Beukema een voorzet van Hans Vos onder doelman Ferry Oostra door schoot. CVVB zette aan en soms was het even spitsuur in het strafschopgebied van HZVV, maar echt gevaarlijk werd het niet op een schot van Hans Vos na, dat naast ging. De beste kansen waren zelfs voor HZVV dat meer ruimte kreeg voorin. De beste kans was ver in blessuretijd voor David Eshuis, die een afgemeten voorzet van Edward Eshuis voor het intikken had, maar finaal mis maaide. Na (ruim) tien minuten blessuretijd was de opluchting bij HZVV groot en kan er in het rood-witte kamp weer even wat rustiger adem gehaald worden.

HZVV - CVVB 2-1 (1-0)
11. E. Eshuis 1-0, 69. E. Eshuis 2-0, 81. Beukema 2-1.

Scheidsrechter: Van der Wielen (Veenendaal).

Geel: M. Mulderij, vd Berg (HZVV), vd Zee, vd Wal, Kukler (CVVB).

Toeschouwers: 300.

HZVV: Oostra; Blenkers, E. Mulderij, Kleine, Hugen; Bekhuis, Thalen, M. Mulderij, vd Berg (63. vd Sleen); E. Eshuis, D. Eshuis.