HZVV 2 - Oranje Nassau 2

HZVV

HZVV 2 - Oranje Nassau 2

HZVV 2 heeft zaterdag verzuimd koploper Oranje Nassau 2 het eerste puntenverlies van het seizoen toe te brengen. In een meeslepend gevecht verloor de formatie van trainer Flip Vellinga met 0-1, waar een gelijkspel de verhoudingen beter had weergegeven.

De thuisclub kende op het zonovergoten sportpark in Hoogeveen een onfortuinlijke start, want al na 10 minuten kwam Oranje Nassau op voorsprong door een van richting veranderd schot. Bij een snelle tegenstoot had Bram Roffel daarna de 1-1 op de schoen, maar zijn inzet verdween rakelings over de lat. Met een extra aanvaller in de persoon van Tom Botter ging HZVV 2 na rust fanatiek op jacht naar de gelijkmaker. Dat resulteerde in een veldoverwicht, maar weinig uitgespeelde kansen. Wanneer het gevaarlijk dreigde te worden, werden veelal de verkeerde keuzes gemaakt, waardoor Oranje Nassau weliswaar wankelde maar overeind kon blijven. Bij een paar counters hadden de Groningers het duel ook definitief in het slot kunnen gooien. Nu bleef het spannend en speelde HZVV 2 in de laatste tien minuten met vier spitsen een opportunistisch spel. Meer dan een afgekeurde goal van Vincent Tigelaar leverde het offensief niet op, waardoor de gasten met de schrik vrij kwamen.

Trainer Flip Vellinga maakte zijn ploeg na afloop een compliment voor de manier waarop was gestreden, maar had zichtbaar moeite met de nederlaag. "We hebben onszelf vandaag tekort gedaan. Aan de andere kant is het een geruststellende gedachte dat we met de topploegen in de reserve hoofdklasse mee kunnen komen. Dat geeft vertrouwen. Wanneer we op deze manier doorgaan kunnen resultaten niet uitblijven".