header-logo
 HZVV B1 - Flevo Boys B2

HZVV

HZVV B1 - Flevo Boys B2

Vandaag moest HZVV B1 aantreden tegen het enige tweede team uit de Hoofdklasse A namelijk Flevo Boys B2. De ploeg uit Emmeloord stond met 0 punten op een gedeelde laatste plaats en men maakte zich in het HZVV-kamp in principe niet al te veel zorgen. Vooraf werd door menigeen eigenlijk al stiekem gedacht aan een stevige opvijzeling van het doelsaldo maar zoiets is nog wel eens van bepaalde factoren afhankelijk. Eerst was het zaak om de volle winst binnen te halen en de defensie mocht daarbij trachten om voor de derde keer op rij de nul vast te houden.

Het toegestroomde publiek was er in ieder geval klaar voor maar al gauw werd duidelijk dat de doelpunten niet kwamen aanwaaien. Ondanks het feit dat Flevo Boys niet veel had in te brengen worstelde B1 zich in een gezapige wedstrijd pas na een half uur spelen naar het eerste doelpunt. Vlak voor rust viel plotseling ook nog de 2-0 toen een hoge diepe bal eenvoudig kon worden binnengetikt. Er was bij lange na geen sprake van hoogstaand voetbal en er werd door de omstanders en spelers voorlopig alleen genoten van het heerlijke najaarszonnetje.

Het was inmiddels gezien de verhoudingen wel duidelijk dat de zege bij rust al binnen was en na de hervatting oogde een en ander maar weinig beter. Er waren wel wat meer kansen en het aantal goals uit de eerste helft werd in deze zakelijke driepunter nog eens verdubbeld. Statistisch gezien voldeed B1 met deze 4 -0 dus aan de verwachtingen want de hoogste competitiezege van het seizoen werd behaald en de verdediging bleef wederom schadevrij. Ook op de ranglijst deed men goede zaken want van de naaste belagers won alleen SC Erica waardoor de kop van de ranglijst er weer heel anders uit ziet. De Zuid -Oosthoekers staan nu vlak achter HZVV B1 op een tweede stek en zijn a.s. zaterdag te gast op ons sportpark voor de kraker van het weekend.

Goos Mol