HZVV B1 - SC Erica B1

HZVV

HZVV B1 - SC Erica B1

Voor de vijfde speelronde in de hoofdklasse A stond dit weekend een behoorlijke topper op het programma. De nummers 1 en 2, resp. HZVV B1 en SC Erica B1, ontmoetten elkaar vandaag in een onderling duel en de eventuele winnaar zou dus bijzonder goede zaken doen. Lijstaanvoerder HZVV stond voor aanvang 2 punten los en bij winst zou het team nog rianter aan kop gaan. Bij verlies echter zou de koppositie overgaan naar de directe tegenstander en in dat geval kon men zelfs ook nog zakken naar de derde plaats om deze vanwege doelsaldo over te nemen van het veelvuldig scorende Alcides. Maar zover was het nog niet. Vorige week wist HZVV zonder al te best voetbal op routine te winnen van Flevo Boys maar vandaag zou men wat dat betreft wel uit een ander vaatje moeten tappen. Tijdens een oefensessie werd er al eens met 4-1 van de Ericanen gewonnen maar dergelijke resultaten zijn natuurlijk geen garantie voor de toekomst.

Het bleek dat trainer Martin Salomons zijn mannen goed had voorbereid op de pot van vandaag want meteen na de aftrap nam HZVV B1 het heft in handen. Het doel van de tegenstander werd ogenblikkelijk onder vuur genomen en het moyenne lag in de eerste 10 minuten op 1 schot per minuut. Erica wist geen raad met de situatie en kon nog standhouden tot de 18de minuut waarin de 1-0 viel. Lorenzo kreeg de bal randje zestien , even kappen, uithalen en keurig binnenschieten betekende de dikverdiende voorsprong. Even stribbelde Erica nog wat tegen maar HZVV kwam voor rust geen moment in gevaar. De voorsprong werd vlak voor de thee nog uitgebreid naar 2-0 toen Lorenzo binnenschoot nadat hij door doelman Hadders de diepte in was gestuurd. In principe was dit gezien de machtsverhoudingen een comfortabele pauzestand maar tegen de nummer 2 van de ranglijst dient men normaliter toch extra alert te blijven.

Hiervan was men zich dan ook terdege bewust en waar de ploeg uit Erica voor het vervolg nog enige hoop koesterde werd deze al meteen in de 1ste minuut na de break aan gort geknald. Na een prima rush via de rechterflank behield Lorenzo het overzicht en schoot Ingmar vanaf een meter raak. De wedstrijd was gespeeld en terwijl de gasten hierna slechts eenmaal een doelpoging waagden zorgden Hidde en Rick nog voor een 5-0 eindstand. Hulde aan het team dat vandaag met haar beste wedstrijd tot nu toe de koppositie nog steviger in bezit heeft genomen. De concurrentie liet weer punten liggen en de voorsprong op de naaste belagers is hierdoor gegroeid tot 5 punten.

Goos Mol